מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לפני מי שפיר....גלית15/04/2009
שלום, אני בשבוע 16+4. בימים האחרונים סובלת מכאבים חזקים בנקודה מסוימת בפות (כמו "מכה כחולה") שמקשים עליי את ההליכה. זה קורה רק לאחר פעילות (עליה במדרגות/ישיבה ממושכת, הליכה קצרה וכו') ולא כשאני קמה משינה בבוקר לדוגמא.
האם זה עלול להיות מסוכן?
בעוד 9 ימים אני עוברת מי שפיר. האם עדיף לנוח בשכיבה עד הבדיקה?
האם מצב זה דורש שמירת הריון?
אני מאוד בלחץ מזה שהעובר "דוחף" למטה... (מצב שקרה לי בשני הריונותיי הקודמים שגם בהם הייתי בשמירה וסכון גבוה מאותה סיבה פחות או יותר + צירים מוקדמים...)
שאלה נוספת: אני סובלת מעצירות קשה מזה כשבוע וחוששת מהתאמצות ליציאה לאחר בדיקת מי שפיר אותה אני אעבור בקרוב. הפסקתי על דעת עצמי כדורי פרנטאל שלדעתי גורמים לי ליציאות קשות (ושחורות). האם זה בסדר? האם יש תרופה שאני יכולה לקחת לפני בדיקת מי השפיר כדי שלא אתאמץ ליציאה בימים שלאחר הבדיקה?
תודה וחג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגלית
פרופ` ישראל מייזנר15/04/2009שום דבר מהדברים שאת מציינת, לא צריך להפריע בבדיקת מי השפיר. אין כל צורך בתרופות נגד עצירות, וניתן "ללחוץ" גם לאחר הדיקור
אין שום סיבה לשכיבה לאחר הדיקור. יותר חשוב, לברר את סיבת הלחצים - וכדאי לפנות לבדיקה לרופא המטפל טרם הדיקור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' מייזנר
גלית15/04/2009תודה על התשובה הסופר מהירה
רציתי רק להגיד לך שראיתי אותך בוידאו של אצר הכללית מבצע דיקור לאחת הבנות,
אז קודם כל: אתה חתיך היסטרי!!!! וחצמיזה שאתה נראה לי הכי מקצוען שיכול להיות....
חג שמח, גלית :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)