התלבטות לגבי ביצוע מי שפיר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התלבטות לגבי ביצוע מי שפיר
    תמר
    16/04/2009

שלום
    אני בשבוע 15+2 עם תאומות אחרי דילול משלישיה (אחרי איקקלומין)
    שקיפות עורפית של העוברים הנותרים היתה 1 ממ. לפי גיל קיבלתי תוצאה של 1:3100.
    סקירה תקינה בלי סמנים מיוחדים
    אני מתלבטת מאוד לגבי ביצוע מי שפיר. בגלל שאין לי את הנתונים הביוכימיים להסתמך עליהם.

שאלתי היא מה הסיכון בביצוע הבדיקה בהנחה שאלך לאחד המומחים בתחום ואנוח כמו שצריך.

הבנתי שהסיכון שאומרים בדרך כלל של 1:200 (ובתאומים 1:100) מבוסס על מחקרים ישנים ושמחקרים חדשים מצביעים על סיכון הרבה יותר נמוך. האם זה נכון?
    תודה וסופש נעים. תמר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תוספת: האם הדילול שבוצע בשבוע 12

תמר
    17/04/2009

מעלה את הסיכון בבדיקה או שאין קשר?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לתמר

פרופ` ישראל מייזנר
    18/04/2009

הסיכון לתסמונת דאון לפי השקיפות העורפית שבוצעה אינו גבוה, והתוצאה תקינה.
    דיקור מי שפיר בתאומים עלול לגרום להפלה בשיעור קטן מהמספרים שנקבת, אם כי בד"כ מקובל לומר שהסיכון הינו פי 2 מהסיכון בעובר בודד. בשתי העבודות האחרונות מארה"ב לגבי סיכון להפלה בעובר בודד, דווח על סיכון של 1:900 או 1:1600. בהריון תאומים דווח גם על סיכון גבוה יותר מחצי. בל נשכח שהסטטיסטיקה הינה חשובה, אך חשוב לא פחות היכן נערך הדיקור, מי מבצעו, ובאילו תנאים נערך הדיקור(בי"ח, סטריליות מקסימלית). בכל מקרה ההחלטה הינה שלך. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו