אוזניים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אוזניים
    דנה
    18/04/2009

לפני כשבוע ראיתי תינוק ללא אפרכסת. היות שאני בהריון זה כמובן השפיע עלי ורצתי לאינטרנט לחפש על סינדרומים כאלה (אני יודעת שזה לא כדאי, אבל אני עוסקת בחינוך מיוחד ולא יכולתי להימנע). גיליתי, להפתעתי הרבה שלמעשה אין חובת הצגת האפרכסות בסקירות. שאלתי היא, במידה ואבקש בסקירה מאוחרת להראות לי אפרכסות, האם זה אפשרי בכלל מבחינת הרופא? מדוע למעשה זה לא נחשב כאיבר שחובה להציגו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אוזניים

הוספת תגובה

• ל ש.

פרופ` ישראל מייזנר
    18/04/2009

קיימים בגוף רמ"ח איברים, ולא כולם ניתנים לזיהוי מוקדם ברחם, ולא ניתן להדגים את כולם. קיימים נוהלים וקריטריונים מקובלים לגבי איברים אותם יש לזהות בסקירות. נכון הוא, שהאפרכסות אינן נכללות וזאת ממספר טעמים: א. אילו איברים שקיים לעיתים קושי להדגימם, והדמייתם עלולה לארוך זמן רב - דבר שאינו תמיד אפשרי, בעיקר במערכת ציבורית בעומסי בדיקות גבוהים. ב. למעט מספר תסמונות גנטיות, בהן מחפשים אפרכסות ספציפית, אין לחסר אפרכסת או פגיעה במראה שלה חשיבות עקרונית כמו במומים קשים באיברים חיוניים.
    ברור, שבסקירה מורחבת בידיים אמונות, קיים סיכוי סביר להדגמת אפרכסות - בתנאי שתנוחת ראש העובר תאפשר זאת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו