בטא טלסמיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בטא טלסמיה
    קרן
    21/04/2009

שלום
    קראתי באחת מתשובתיו של פרופ' מייזנר כי בדיקת נשאות לטלסמיה היא בדיקת דם מיוחדת ולא ספירת דם רגילה. בעלי ממוצא עירקי ואני ממוצא אשכזי. אחיין של בעלי (בן אחותו) חולה בטלסמיה מינור. לנו בדקו נשאות לטלסמיה דרך ספירה רגילה!!! ורופא המשפחה אמר כי איננו נשאים. אני לא מבינה למה לא שלחו אותנו לבדיקה המיוחדת שבודקת את שרשרת המוגלבין כפי שהסביר פרופ' מייזנר. אולי שולחים לבדיקה הזו רק אם יש חשד לנשאות בספירה הרגילה? אודה להתיחסותכם, תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בטא טלסמיה

הוספת תגובה

• מקפיצה

קרן
    25/04/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה שוב כי חשוב לי לקבל תשובה

קרן
    27/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקרן

פרופ` ישראל מייזנר
    27/04/2009

בדיקת בטא טלסמיה נערכת לאחר ספירת דם בה ההמוגלובין נמצא נמוך ונפח כדורית הדם (MCV) נמצא נמוך מהנורמה. ממצא זה מעלה חשד גם לטלסמיה, ועל מנת לאבחן בטא טלסמיה מבצעים אלקטרופורזה של ההמוגלובין, וזו בדיקה ספציפית שאינה ספירת דם רגילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו