מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה חשובה על סקירה מוקדמתגל23/04/2009
שלום רב!
הייתי רוצה להתייעץ. אני בת 26 בהריון ראשון. ביום א' עשיתי סקירה מוקדמת בשבוע 16+3 והרופא לא מצא כיס מרה אצל העובר. היום (16+6) חזרתי אצלו על הבדיקה ושוב הוא לא ראה אותו (ספק אולי משהו קטן מאוד). כל השאר תקין.
שקיפות עורפית תקינה, כל הבדיקות הגנטיות תקינות (כולל נשאות ל-CF), לחלבון עוברי אין עדיין תשובה. אני בריאה בד"כ ללא מחלות גנטיות ברקע במשפחה.
הסקירה המורחבת בעוד חודש.
האם יש מקום לדאגה לדעתך? האבחנה שמלחיצה אותי זה ביליארי אטרזיה, וידוע לי שזה לא ניתן לאבחון במהלך ההריון. זה הגיוני שבשבוע 16 הוא עדיין לא התפתח?
תודה רבה על התשובה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיס מרה לא מודגם
ד``ר רון ברדין23/04/2009גל שלום רב
אז ככה...... את כיס המרה אכן בדרך כלל מדגימים כבר בסקירה המוקדמת . במידה ולא מוגדם ברוב רובם של המיקרים כמעט במלואם מזהים את כיס המרה בבדיקה חוזרת.
לטעמי הפער בין 2 הבדיקות שביצעת קצר מידי ויש " להתרחק"כשבועיים בינייהם.
אם בבדיקה הבאה לא מודגם כיס המרה יש להעלות מספר אפשרויות איבחוניות . CF שביררת ואתם לא נשאים. אטריזיה של דרכי המרה האבחנה המטרידה. ובכן גל כדאי שתיזכרי ששכיחות מחלה זו נמוכה ביותר 1:20000 . כמו כן וזה החשוב ישנה בדיקה באמצעותה ניתן להעלות או לשלול אפשרות זו בסבירות די גבוהה. זאת על ידי בדיקת מי שפיר בה בודקים אנזים מסויים שמופרש מדרכי המרה של העובר ויש לו רמה מסויימת במי השפיר בהתאם לשבוע ההריון. רמה נמוכה שלו מעלה החשד. רמה תקינה בסבירות גבוהה שוללת האפשרות למחלה זו.
למען לא תתבלבלי מעומס המידע רצוי שתחזרי על בדיקת האולטרהסאונד. אם שוב לא מודגם מומלץ ייעוץ גנטי וכן אצלנו בבלינסון ביחידת האולטרהסאונד בבית החולים לנשים נוכל לסייע בידייך בעניין
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)