מעקב גדילה שבוע 38 - מספר שאלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעקב גדילה שבוע 38 - מספר שאלות
    נועה
    27/04/2009

במעקב גדילה שבוצע בשבוע 37+2 נקבע גיל הריון של 35+2 והערכת משקל של 2700 גרם. מאז הסקירה בשבוע 25 העובר נע סביב אחוזון השלושים וחמש, ותמיד היה קטן במקצת אולם גדל בהתאם לאחוזון בצורה עיקבית לאורך כל הבדיקות. אני מודאגת משום שבתקופה של שלושה שבועות שעברו מאז הבדיקה הקודמת צמח העובר רק בשבוע. כמו כן נמצאה כמות מי שפיר בגבול התחתון של הנורמה. האם ההאטה בגדילה מחייבת מעקב מיוחד? ( נקבע לי מעקב לעוד שבועיים) האם יכול להיות מצב שעדיף לו בחוץ מאשר בפנים? האם יש משהו שאני יכולה לעשות בכדי להעלות את כמות מי השפיר? מה מידת בדיוק של הערכת המשקל ? האם יכול להיות שהוא מתחת לשתיים וחצי קילו? אני חשה בתנועת רציפות נמרצות ומתחזקות , האם הדבר יכול להוות אינדיקציה שטוב לו והוא מקבל את מה שהוא צריך שם בפנים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• למאיה

פרופ` ישראל מייזנר
    27/04/2009

הפרש של שבועיים בגדילה אינו משמעותי בד"כ. מיעוט מים הינו הערכה סוביקטיבית והינו ממצא די שכיח בשלהי ההריון. בבדיקת האולטראסאונד תתכן טעות בהערכת המשקל של בין 10-20 אחוז. אני מניח שמי שמטפל בך, יוכל להרגיעך, שכן על פניו הנתונים אינם כה גרועים, ואם היה חשש לבעיה משמעותית, היו מיילדים אותך, שכן בגיל הריון זה ובמשקל כזה, לא אמורה להיות כל בעיה לילוד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו