עוברית קטנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עוברית קטנה
    עדי
    07/05/2009

שלום,
    אני בת 27, הריון שני, שבוע 34 ויום.את הילד הראשון ילדתי בשבוע 37 בקיסרי, בעקבות מיעוט מי שפיר וחוסר התפתחות בלידה במשקל 2.690. כיום לאחר מספר בדיקות משבוע 32 שמו לב כי היקף הבטן של העוברית בעיקוב, וקטן בכ-שלושה שבועות. הערכת משקלה הוא כ-1.860, מעל אחוזון 10. כאשר לפני כשבועיים שקלה 1.600. מהלך הריון תקין.כמות מים, זרימה תקינים.
    אני צריכה להיות במעקב אינטנסיבי. האם יש אפשרות להסביר לי מה ההשלכות של זה? האם יילדו אותי ותהיה בעיה בהתםתחותה? יש השלכות לעתיד? יש סיכון כלשהו לעוברית? בבקשה ניתן לקבל הסבר על כל העניין אני ממש מודאגת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עוברית קטנה

הוספת תגובה

• לעדי

ד''ר ראובן שרוני
    09/05/2009

שלום עדי:
    ברוב המקרים ממצא מבודד של הקף בטן קטן מעיד על בעיה באספקת הדם מן השליה אשר הינה חשובה בעיקר כל עוד העובר ברחם. אבל תמיכה באפשרות זו תהיה בממצאים של ירידה בכמות המים והפרעה בזרימה בעורקי הטבור. יש לזכור שלא תמיד מופיעים כל הסימנים. במקרים אלה יש לקחת בחשבון אפשרויות אחרות אשר גרמו לכך שמדד הקף הבטן הינו קטן ומפה ההשלכות האפשרית לעתיד
    המעקב נועד לתזמן לידה מוקדמת אם תהיה לכך סיבה רפואית
    הסבר מלא ומפורט תקבלי ביעוץ גנטי מוסדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו