חסימת מעי דק של עובר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חסימת מעי דק של עובר
    סיון
    14/05/2009

שלום רב,
    עברתי סקירת מערכות שנייה, בה נתגלה כי ישנה חסימת מעיים ככל הנראה במעי הדק.
    התייעצתי עם פרופסור וינר ברמב"ם ויש לי תור להתייעצות עם כירורגית ילדים.
    מהן ההשלכות של חסימה מסוג זה?
    מיותר לציין כי אני מאוד מודאגת לגבי ההריון ולגבי הלידה
    אני בשבוע 26, הריון שני.
    לא אוכל לבצע דיקור מי שפיר עקב הסיכון ועלי להמתין עד שבוע 32, אני חוששת שיהיה מאוחר וחוששת מהממצאים.
    אשמח לתשובה ומידע בנושא, התקשיתי למצוא מידע ברשת על חסימת מעי בעוברים.
    תודה רבה,
    סיון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חסימת מעי דק של עובר

הוספת תגובה

• חסימת תריסריון

מורן
    23/10/2016

היי סיוון,
    עבר זמן רב מאז ההודעה שהשארת , התגלתה אצלנו בעיה זהה ואני לא מוצאת הורים שעברו זאת. חשוב לי לדעת האם הבעיה הייתה חסימה בתריסריון? האם ילדת לבסוף או הפסקת את ההריון?
    אשמח מאד לשמוע ממך
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לסיון

פרופ` ישראל מייזנר
    18/05/2009

תלוי מהו חלק המעי בו קיימת החסימה. אם מדובר בתריסריון - יש לשלול תסמונת דאון (מי שפיר בשבוע 30 להריון עם בדיקת FISH). אם מדובר בחסימת מעי דק, יש לברר גם כן כרומוזומים, ולבדוק את כל המוטציות למחלת CF. בעיקרון, רצויה הפגישה עם כירורג הילדים על מנת שתבינו שהטיפול הכירורגי פשוט בד"כ. יש לעבור יעוץ גנטי באשר לקשר בין חסימת מעיים ומחלות תורשתיות. ממליץ גם על אקו-לב עובר (מומי הלב שכיחים עם מומים אחרים). בהעדר בעיות מבסוג שמניתי - בד"כ הטיפול הכירורגי יעיל וטוב, והילדים אח"כ בריאים לתמיד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו