מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חסר כיס מרה- המשך שאלהגליה23/05/2009
שלום רב!
אני בת 26 הריון ראשון בריאה בד"כ ללא מחלות גנטיות ברקע
לפני כחודש ביצעתי סקירה מוקדמת ולא נמצא כיס מרה אצל העובר. לפני 3 ימים בשבוע 20+5
ביצעתי סקירה מורחבת ושוב לא נמצא כיס מרה. חלבון עוברי ושקיפות עורפית תקינים לגמרי. ב-US
זה הממצא הפתולוגי היחיד. נשאות ל-CF שלילית. יום למחרת ביצעתי דיקור מי שפיר לשלילת מחלות גנטיות ובמידה וארצה שליחת מי שפיר לבדיקה בצרפת.
השאלה שלי האם הבדיקה הזו באמת מהימנה? חוסר מלחי מרה או רמתם נמוכה יכולה להצביע בוודאות על ביליארי אטרזיה? יש לי בכלל טעם לעשות את הבדיקה הזו?
כמו כן שמעתי שמבצעים את הבדיקה הזו בבילינסון. האם זה נכון? יש לי אפשרות לשלוח את המי שפיר לביילינסון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיס מרה לא מודגם
ד``ר רון ברדין26/05/2009גליה שלום . מקריאת הנתונים לעיל רואים שאת מתמצאת היטב בחומר. להשלים יצויין שבדיקת מי השפיר לאנזימים איננה אחבנתית בודאות אך רמת אנזים נמוכה מאוד בהחלט מעלה החשד. לגבי אפשרות הבדיקה בבלינסון אכן קיימת. היא עדיין איננה תחליף לבדיקה בצרפת. את מוזמנת להיתקשר אלינו ליחידת האולטרהסאונד בבלינסון 03-9377575 לבקש אותי ואנחה אותך בעניין. זמן הבדיקה אוזל ולכן חשוב שתיצרי קשר בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)