מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום יש לי 2 שאלותמעין24/05/2009
שאלה ראשונה:
נכנסתי להריון (שלישי אם זה חשוב..,) תוך כדי הנקה של שנה.. ז"א לא היה לי ווסת אחרונה התכנאית עשתה לי אולטרסאונד וקבעה את גיל העובר.. האם באמת אפשר לסמוך על זה??
כל מי שאני אומרת לו את גיל ההריון שלי מזועזע כי לא רואים.. אבל גם בשני ההריונות הקודמים בקושי הייתה בטן.. אם יש על מה לסמוך פלוס מינוס כמה אפשר לקחת ממה שקבעו בשבוע 12 ?..
האם האולטרסאונד באמת מזיק לעובר?
פעם שמעתי שהאולטרסאונד הפשוט אפילו מזיק לעובר באוזניים ויכול לגרום לבעיות .. אני כבר שבוע 29 בערך.. עשיתי רק פעמיים ואמרו לי במשפחה שלא כדאי לי בכלל לעשות עוד...
חשוב לציין שבהריון הראשון מרוב ההתרגשות עשיתי לפחות 10 או יותר אולטרסאונד, סתם ללא סיבה כחלק מהמעקב ואין לביי שום בעיה באוזנים
אם יש איזה חשש אני מעדיפה להמנע
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למעיין
ד``ר רון ברדין26/05/2009מעיין שלום
בדיקת אולטרהסאונד בטרימסטר 1 לקביעת גיל הריון נחשבת לבדיקה אמינה וטובה ובהשוואה לוסת אחרונה מסתמכים יותר על בדיקת האולטרהסאונד . לא נימצא עדיין נזק מבדיקות האולטרהסאונד אך יחד עם זאת גם "להפריז " בעודף בבדיקות אולטרהסאונד מוטב להימנע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)