שלום יש לי 2 שאלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום יש לי 2 שאלות
    מעין
    24/05/2009

שאלה ראשונה:

נכנסתי להריון (שלישי אם זה חשוב..,) תוך כדי הנקה של שנה.. ז"א לא היה לי ווסת אחרונה התכנאית עשתה לי אולטרסאונד וקבעה את גיל העובר.. האם באמת אפשר לסמוך על זה??
    כל מי שאני אומרת לו את גיל ההריון שלי מזועזע כי לא רואים.. אבל גם בשני ההריונות הקודמים בקושי הייתה בטן.. אם יש על מה לסמוך פלוס מינוס כמה אפשר לקחת ממה שקבעו בשבוע 12 ?..

האם האולטרסאונד באמת מזיק לעובר?
    פעם שמעתי שהאולטרסאונד הפשוט אפילו מזיק לעובר באוזניים ויכול לגרום לבעיות .. אני כבר שבוע 29 בערך.. עשיתי רק פעמיים ואמרו לי במשפחה שלא כדאי לי בכלל לעשות עוד...

חשוב לציין שבהריון הראשון מרוב ההתרגשות עשיתי לפחות 10 או יותר אולטרסאונד, סתם ללא סיבה כחלק מהמעקב ואין לביי שום בעיה באוזנים
    אם יש איזה חשש אני מעדיפה להמנע

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום יש לי 2 שאלות

הוספת תגובה

• למעיין

ד``ר רון ברדין
    26/05/2009

מעיין שלום
    בדיקת אולטרהסאונד בטרימסטר 1 לקביעת גיל הריון נחשבת לבדיקה אמינה וטובה ובהשוואה לוסת אחרונה מסתמכים יותר על בדיקת האולטרהסאונד . לא נימצא עדיין נזק מבדיקות האולטרהסאונד אך יחד עם זאת גם "להפריז " בעודף בבדיקות אולטרהסאונד מוטב להימנע.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו