סקירת מערכות מוקדמת+מאוחרת תאומים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סקירת מערכות מוקדמת+מאוחרת תאומים
    פנינה
    01/06/2009

שלום רב,
    אני כרגע בשבוע 12+ הייתי מעוניינת לבצע את 2 הסקירות באופן פרטי בשביל השקט הנפשי, אבל התשלום לבדיקות הנ"ל לתאומים יקר עבורי. עליי להחליט לביצוע אחת מהסקירות באופן פרטי:
    איזו בדיקה קריטית/חשובה יותר (אם נכון לשאול כך?!). מה ההבדל ביניהן??
    אציין שיש לי 2 שקי הריון נפרדים.

תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מה עדיף "מוקדמת או מאוחרת"

ד``ר רון ברדין
    02/06/2009

פנינה שלום
    לא אקל עלייך . אין בדיקה אחת תחליף לשנייה. יתרונה של הסקירה המוקדמת הוא בגילוי המוקדם יחסית מאוד במיקרה של אבחון מימצאים לא תקינים וקבלת החלטות בהתאם וכן במידה ובדיקה תקינה בהחלט מוצמצם משמעותית חששות לא מעטים. הסקירה השנייה אמנם כלולה בה חזרה על בדיקה מסקירה מוקדמת אך לא פחות מטרת הבדיקה היא לודא שלא התפתחו מומים או מימצאים חריגים שלא באו לידי ביטוי בשלבים מוקדמים יותר.. כמו כן חלק ממערכות העוברים משלים היתפתחות מאוחר יותר מאשר בסקירה מוקדמת כך שלא ניתן להדגימם בשלב מוקדם ( בעיקר באנטומיה המוחית) . כך שאם מוותרים על הסקירה ה2 עלולים לפספס פרטים משמעותיים
    בכל מיקרה לדעתי בצעי שקיפות עורפית בהמשך סקירה מוקדמת ואז יש לך מספיק זמן לקבל ה חלטה אם לוותר אם לווא על בדיקות ההמשך.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו