ציסטה בחדר רביעי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציסטה בחדר רביעי
    יעל
    02/06/2009

שלום רב,
    בשבוע 16 התגלתה ציסטה בחדר רביעי במוח העובר
    ביצעתי בהמשך מי שפיר שיצאו תקינים וכן אקו לב עובר שיצא תקין גם כן
    בשבוע 21 הייתי בביקורת נוספת אצל רופא הנשים שלי והציסטה טרם נעלמה אך נראתה התפתחות תקינה של המוח (וורמיס נצפה וכן צרבלום בגודל תקין מתאים לשבוע הריון, שאר המדדים במוח ובעובר גם תקינים ומתאימים לשבוע ההריון).
    רציתי לשאול מה המשמעות של ציסטה זו והאם צפויה להיעלם?
    במידה ולא תעלם מה המשמעות?
    האם בעוד הציסטה קיימת ניתן לבצע בדיקת MRI למוח העובר ואם כן האם יכול להיות שלמרות קיומה של הציסטה בדיקת ה MRI תיהיה תקינה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ציסטה בחדר רביעי

הוספת תגובה

• דילגתם על השאלה שלי

יעל
    06/06/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה מתעלמים ממני? המצב רע עד כדי כך

יעל
    07/06/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לליאת

פרופ` ישראל מייזנר
    08/06/2009

קשה מאד להגיב ללא בדיקת הממצא. בעיקרון לעיתים מה שנראה כציסטה בחדר הרביעי הינו חלק מההתפתחות התקינה של המוח. יש לכן לעקוב אחר הממצא, עוד שבוע שבועיים. בדיקת MRI יכולה לעזור במקרים בהם הציסטה לא נעלמה, אך בשבוע הריון מאוחר יותר (בד"כ מעבר ל 25 שבועות). אם הציסטה נעלמה ומבנה מוח נצפה תקין, לא צפויות בד"כ כל השלכות על העובר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו