שאלה חשובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה חשובה
    שירלי
    21/08/2007

אני בשבוע 33 להריון, העובר בתנוחת עכוז שבוע שעבר הייתי באולטרסאונד וביצעו הארכת מישקל, ואמרו לי שהעובר שוקל 1,800 והוא מעל לממוצע.
    האם יש סיבה לכך שאם העובר לא יתהפך לבד לא יהיה אפשרות לבצע היפוך והאם היפוך הוא מסוכן? זה ממש מטריד אותי.
    ומה הסיבה למשקל כה גדול של העובר לשבוע כזה, שאני לא עליתי הרבה במשקל.
    אודה לתשובה שירלי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

• תשובה לשירלי

ד''ר יורי פרליץ
    21/08/2007

משקל העובר שלך לא גדול מדי. ליתר דיוק, 50% מהעוברים בשבוע 32 משקלם 1800, לכן את במקום טוב באמצע. ולכן גם אין לחשוש מהיפוך חיצוני שנעשה בין 36-38 שבועות הריון.
    ההיפוך לא מסוכן, הסיבוכים נדירים ובמידה ואין הוריות נגד אחוזי ההצלחה גם טובים (עד 70%).
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה

פרופ` ישראל מייזנר
    21/08/2007

שירלי שלום,
    בד"כ רוב העוברים מסתובבים מעכוז לראש עד שבוע 34 להריון. קיימים מס' תנאים לכך שהעובר לא מסתובב: גדול מדי, חבל טבור מפריע, מבנה רחם מיוחד, מיקום השיליה ועוד. כל אלו נשקלים על ידי הרופא טרם ההיפוך. מובן שיש לבצע בדיקת אולטראסאונד לאימות כל הממצאים.
    משקל העובר אינו כה מוגזם, והערכות המשקל באולטראסאונד אינן כה מדוייקות והטעויות יכולות להגיע עד ל 10-20%.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו