אגן כליה מורחב - מה המשמעות?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אגן כליה מורחב - מה המשמעות?
    פרופ` ישראל מייזנר
    08/06/2009

שלום, אני בת 26, הריון תאומים לאחר IVF שני שקים נפרדים בשבוע 20+4 יש לי ב"ה בן ובת.
    ביצעתי שקיפות עורפית , חלבון עוברי וסקירה ראשונה - הכל יצא תקין ב"ה. סקירה שנייה בשבוע הבא.
    היום במעקב שגרתי אצל הרופא המטפל בעובר הזכר נצפתה הרחבת אגן כליה ימני 4.8 מ"מ. השאר הכל תקין גם אצל העוברית. הרופא אמר שזה מאוד נפוץ אצל בנים ואין מה לדאוג אלא יש רק לעקוב אחרי זה כמו כן ן לטענתו אם השקיפות העורפית והחלבון העוברי יצאו תקינים אזי הסיכוי לבעיה הוא מזערי ושהפרמטר שלי גבולי וכי לא מדובר בשתי הכליות אלא רק באחת.
    מאחר ונלחצתי מעט אני בכל זאת שואלת:
    1. מה המשמעות של נתון זה?
    2. מהו טווח הערכם שגודל הכליה צריך להיות בשלב זה?
    3. האם ע"ס הנתון הנ"ל אני יכולה להיות רגועה כי הוא אמר שאם זה היה מעל 10 מ"מ טבשתי הכליות אזי יש מה לדאוג.
    מה דעתך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• רוחב אגן כלייה

ד``ר רון ברדין
    08/06/2009

לירוני שלום
    אני בהחלט מסכים ותומך בהסברו של הרופא שלך כפי שפרטת לעיל. אכן גבולי רוחב האגן. לזמן הסקירה המאוחרת שתבצעי נחשב בתחום הנורמה ולכן בשלב זה בהתאם לסקירה ייקבע אופן המעקב אחר רוחב אגני הכלייה אם נחוץ בכלל
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ושאלה נוספת

לירוני
    09/06/2009

יש רופאים בפורומים שהמליצו על ייעוץ גנטי
    1. לאיזה ייעוץ גנטי הכוונה? הרי עשינו בתחילת ההריון בדיקות גנטיות והכל יצא תקין - סיסטיק פיברוזיס X שביר ו קריוטיפ לבעלי כי עשינו איויאפ הכל תקין - האם הכוונה לבדיקות אלה? או שיש לעשות בדיקות נוספות?

. באיזה טווח ערכים אמור להיות אגן הכליה בשבוע זה?

רב תודות על עזרתך!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ גנטי

לירוני
    11/06/2009

אלה שהמליצו לך ביצוע ייעוץ גנטי התכוונו אני מניח בשאלה של צורך בדיקור מי שפיר . נושא זה ראוי שידויין אחרי הסקירה שתבצעי. אם אגן כלייה מורחב יש באמת לשקול ייעוץ גנטי
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה לד"ר רון

לירוני
    16/06/2009

היי,
    אז עברתי סקירה שנייה והכל תקין אצל העוברית וגם העובר הזכר מלבד ששם ההרחבה הינה 5.9 מ"מ. הרופא אמר ש"כלל לא מתרגש" עד 1 ס"מ וכן הגנטיקאית ענתה אותה הצשובה וכי היו נלחצים אילו היה המצב בשתי הכליות.
    מה דעתך? מהו טווח הנורמה שאמור להיות אגן הכליה עד הלידה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוחב אגן כלייה

ד``ר רון ברדין
    18/06/2009

לירוני שלום
    הגדרות לטווח הרוחב של אגני הכלייה משתנה על פי שבועות. כך שבשבוע 31 ומעלה 7 ממ נחשב תקין . בשבוע 23-24 רוחב של 5 מ"מ נחשב תקין. ( הפחות מחמירים עד 6 מ"מ ) . נכון הוא שבדר"כ ברוחב אגן מעל 10 מ"מ הסיכון עולה לבעייה בכלייה.
    ניראה לי נכון בשלב זה לעקוב אחר רוחב אגן הכלייה על מנת לראות שאין שינוי ושרוחב האגן לא גודל. טוב שביצעת ייעוץ גנטי וגם שהבדיקה סוכמה כתקינה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו