מיעוט במי שפיר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיעוט במי שפיר
    דנה
    10/06/2009

שלום,
    בבדיקה שגרתית בשבוע 32 נמצא שיש לי מיעוט במי שפיר. הבדיקה הקודמת בוצעה בשבוע 30 (הערכת משקל) בה הנפח היה תקין. כרגע אני בשבוע 35, הייתי מאושפזת כשבוע בבלינסון לצורך מעקב ושוחררתי לאחר שהנפח נע בין 7-9 ס"מ בערך. במהלך האשפוז נשללה בעיה בכליות העובר, לא היתה עדות לדליפת מים, משקלו של העובר עכשיו כ 2400 גרם, ניטורים תקינים, אני מרגישה תנועות היטב וביעוץ גנטי שעברתי במהלך האשפוז לא הומלץ על דיקור מי שפיר. כל מהלך ההריון היה תקין, כולל שקיפות, חלבון עוברי ו 2 סקירות.
    דאגתי גדולה מכיוון שלא ידועה הסיבה והשאלה היא עד מתי אפשר להמשיך את ההריון במצב זה? לא עדיף ליילד במקרה כזה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיעוט במי שפיר

הוספת תגובה

• ליילד או לא

ד``ר רון ברדין
    10/06/2009

דנה שלום
    התשובה לשאלתך מורכבת ממספר גורמים והעקרון המנחה במצבים אלה הוא לבחון כמו על מאזניים כשבכף אחת ליילד עובר טרם המועד על השלכות הכרוכות בכך כאשר אין תנאים ללידה ועובר שחש בטוב בסכ"ה וכאשר בדיקות כמות המים המים החוזרות נימצאו בתחום הנורמה , אל מול החלטה ליילד כי פעם אחת מיעוט מי שפיר ו" לא לקחת סיכון" כביכול. עלייך להבין שבדיוק כאן באה לידי ביטוי הרפואה בכך שמנהלים דיון ושיקול קליני ,יתרונות מול חסרונות ובטוחני שקיבלת הייעוץ האופטימלי. ליילד טכנית לא מסובך .העינין הוא קבלת החלטות על סמך מיכלול הנתונים
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו