מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לרופאים שלוםמעיין16/06/2009
כתבתי שאלה פעמיים אך היא דולגה ולא נענתה...
אני כותבת אותה שוב אנא תשובתכם:
שלום רב , כעת אני בשבוע 22 ברוך השם.
שקיפות עורפית הייתה תקינה , וחלבון עוברי תקין.
בסקירה המוקדמת הכל היה תקין חוץ מ cpc חד צדדי צד שמאל במוח .
סקירה שנייה שעשיתי אתמול הכל תקין אך עדיין ישנו ה cpc. הרופא אמר לי שאין לזה משמעות והוא קטן 3.4 מ"מ
אני עדיין דואגת ורוצה לדעת האם מומלץ לאור ממצא זה לעשות אקו לב וסקירה מאוחרת מורחבת ?
בבקשה תשובה מקיפה שאבין מה ממצא זה אומר וכיצד הכי טוב לפעול .
תודה רבה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CPC
ד``ר רון ברדין16/06/2009מעיין שלום
CPC כמימצא בודד איננו מהווה פגם באנטומיה המוחית . המחמירים מתייחסים למימצא זה כ "סמן רך" לתסמונת דאון קרי איננו מהווה סיבה לדיקור מי שפיר בהיעדר סימנים נוספים וייתכן אם בכלל שמעלה רק במעט הסיכון לתסמונת דאון. בכל מקרה מאחר ושקיפות עורפית תקינה וסקירות תקינות כפי שציינת לא רואה מקום לדאגה. בדיקת אקו לב עובר איננה בדיקה פולשנית ובהחלט רצוי לבצעה. וסקירה מורחבת מטרתה לחפש סימנים נוספים ל CPC . בכל מיקרה לגבי אם לבצע אם לא דיקור מי שפיר , ייעוץ גנטי יכול לתת לך מענה .להערכתי לא שונה מהסברי לעיל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)