בדיקת מי שפיר-התלבטות קשה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת מי שפיר-התלבטות קשה
    בר
    24/06/2009

בת 43 בשבוע 31 להריון לאחר 14 שנה ומספר הפלות טבעיות בגלל בעיית קרשיות מטופלת בקלקסן 40 ומקרופירין. נמצאת במעקב בסיכון גבוה. עברתי את כל הבדיקות המוצעות לאשה בהריון מלבד מי שפיר וגם לא סיסי שלייה. בגלל החששות הרבות מהבדיקה. אני יודעת שרק בדיקת מי שפיר נותנת תשובה ודאית לגבי עובר בריא אבל אבקש מכם לנסות להעריך אם אפשר, ע"פי תוצאות הבדיקות הבאות מה אחוז אמינותם ומוצקותםלעומת בדיקת מי שפיר?

שקיפות עורפית: 0.8 מ"מ.
    רמת הסיכון לתסמונת דאון ע"פי גיל:1/37
    ע"פי גיל והשקיפות:1/246

תוצאות סקר לאיתור מומים בהריון:
    חלבון עוברי:1.33 MOM
    גונדוטרופין שילייתי:0.55 MOM
    אסטריול.0.95 MOM

הסיכון עפ"י גיל הוא:1/46
    הסיכון ע"פי גיל בשילוב עם תוצאות הבדיקות הוא:1/778

שתי סקירות שעברתי היו תקינות ולא נמצאו ממצאים חריגים.
    בדיקות גנטיות שעברתי נמצאו תקינות. התייעצתי עם גנטקאי וגם עם הרופא המטפל אין לי החלטה סופית. פעם אני כן רוצה ופעם לא.
    יש ליאפשרות לעבור מי שפיר בשבוע 32 . החשש והפחד משתלטים עלי ואיני יודעת מה לעשות?
    אני גם רוצה לדעת מה הסיכון להפלה בשבוע זה? אנא עיזרו לי ע"פי מיטב ידיעותיכם ונסיונכם הרב.
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת מי שפיר-התלבטות קשה

הוספת תגובה

• לבר

פרופ` ישראל מייזנר
    24/06/2009

בדיקת מי שפיר בשבוע 32 אינה כרוכה בהפלות. מנסיוני בביצוע בדיקות רבות כאלו, לא נתקלתי ולו במקרה אחד של לידה מוקדמת בעקבות הדיקור בשבוע מתקדם. יתכנו מעט צירים קלים ותו לא. יש לקבל טרם הדיקור זריקות של צלסטון להבשלת ריאות העובר. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו