מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת מי שפיר-התלבטות קשהבר24/06/2009
בת 43 בשבוע 31 להריון לאחר 14 שנה ומספר הפלות טבעיות בגלל בעיית קרשיות מטופלת בקלקסן 40 ומקרופירין. נמצאת במעקב בסיכון גבוה. עברתי את כל הבדיקות המוצעות לאשה בהריון מלבד מי שפיר וגם לא סיסי שלייה. בגלל החששות הרבות מהבדיקה. אני יודעת שרק בדיקת מי שפיר נותנת תשובה ודאית לגבי עובר בריא אבל אבקש מכם לנסות להעריך אם אפשר, ע"פי תוצאות הבדיקות הבאות מה אחוז אמינותם ומוצקותםלעומת בדיקת מי שפיר?
שקיפות עורפית: 0.8 מ"מ.
רמת הסיכון לתסמונת דאון ע"פי גיל:1/37
ע"פי גיל והשקיפות:1/246
תוצאות סקר לאיתור מומים בהריון:
חלבון עוברי:1.33 MOM
גונדוטרופין שילייתי:0.55 MOM
אסטריול.0.95 MOM
הסיכון עפ"י גיל הוא:1/46
הסיכון ע"פי גיל בשילוב עם תוצאות הבדיקות הוא:1/778
שתי סקירות שעברתי היו תקינות ולא נמצאו ממצאים חריגים.
בדיקות גנטיות שעברתי נמצאו תקינות. התייעצתי עם גנטקאי וגם עם הרופא המטפל אין לי החלטה סופית. פעם אני כן רוצה ופעם לא.
יש ליאפשרות לעבור מי שפיר בשבוע 32 . החשש והפחד משתלטים עלי ואיני יודעת מה לעשות?
אני גם רוצה לדעת מה הסיכון להפלה בשבוע זה? אנא עיזרו לי ע"פי מיטב ידיעותיכם ונסיונכם הרב.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבר
פרופ` ישראל מייזנר24/06/2009בדיקת מי שפיר בשבוע 32 אינה כרוכה בהפלות. מנסיוני בביצוע בדיקות רבות כאלו, לא נתקלתי ולו במקרה אחד של לידה מוקדמת בעקבות הדיקור בשבוע מתקדם. יתכנו מעט צירים קלים ותו לא. יש לקבל טרם הדיקור זריקות של צלסטון להבשלת ריאות העובר. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)