מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סקירה ועורף עוברישלי25/06/2009
אני בת 35, הריון שלישי.
עברתי בדיקת סיסי שלייה, וספירת הכרומוזומים יצאה תקינה (אין תסמונת דאון).
עברתי סקירה מוקדמת (שבוע 15 +6 ימים) ובבדיקה יצא שעורף העובר 5 מ"מ.
האם יש לזה משמעות? הופנתי לבדיקת אקו לב עוברי וייעוץ גנטי, למה עלי לצפות?
האם יש סיבה לדאגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה קטנה נוספת
שלי25/06/2009האם יש טעם לעשות גם בדיקת חלבון עוברי, אם בבדיקת סיסי שלייה יצאה תקינה (אין ת. דאון)??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעורף מעובה
ד``ר רון ברדין25/06/2009שלי שלום
צעד חשוב ראשון מאחורייך והוא תקינות הבדיקה הכרומוסומלית
מומי לב נימצאים בשכיחות גבוהה יותר בנוכחות עורף מעובה ולכן עלייך לבצע את בדיקת האקו לב.
מומלץ שתבצעי את בדיקת חלבון עוברי שכן בנוסף לסיכון לגבי תיסמונת דאון שלגבייך שלילי , מתקבל מידע המכוון לדגשים שונים בבדיקת האולטרהסאונד ובכלל במעקב ההריון כגון חלבון עוברי מוגבר ההולך עם מומים פתוחים ( אולטרהסאונד כלי טוב באבחונם וכניראה שאין לך כאלה אם הסקירה תקינה למעט העורף המעובה ) , הורמון הקשור בשלייה ואם גבוהה נידרש מעקב הריון שונה מהרגיל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)