מיעוט מי שפיר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיעוט מי שפיר
    דורית
    16/07/2009

שלום רב,
    אני מצוייה כיום בשבוע 25+4 הריון ראשון.
    בסקירת מערכות שבוצעה בשבוע 22 נמצא מיעוט קל של מי שפיר (אחוזון 9) . מאז ובעקבות הממצא הזה אני במעקב פעם בשבוע (הייתי כבר שלוש פעמים) והAFI נע כל ל הזמן בין 110-120.
    נשללה דליפה כמו כן בעיה בכליות שנשללה בסקירה ובבדיקות המעקב אחר כמות מי השפיר שאני עושה בשבועות האחרונים.
    רציתי לדעת מה המשמעויות וההשלכות על הוולד , הרופא תמיד אומר שהאיברים של העובר דחוקים ולכן לא יכול לצלם את פני העובר,
    מה ההשלכות של איברים הדחוקים? קראתי באיזה מקום שאחת ההשלכות יכולה להיות מוטציה מורפולגית בפנים או בגפיים בגלל שהאיברים דחוקים. מה זה אומר והאם זה יכול להיות במצב שלי שהכמות אומנם בתוך הנורמה אבל מועטה בכל זאת.
    האם יש עוד השלכות?
    לתשובתך אודה,
    דורית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיעוט מי שפיר

הוספת תגובה

• כמות מי שפיר

ד``ר רון ברדין
    17/07/2009

דורית שלום
    שאלות בהחלט רלוונטיות וניראה שקראת חומר בנושא. לגופו של עניין הפרמטר המעודד מבחינתי והחשוב הוא שכמות מי השפיר במיוחד במעקבים האחרונים של 120-110 מ"מ של AFI היא תקינה !ונימצאת באחוזון 20 לערך לשבוע הריון. כך שההשלכות החמורות האפשריות של מיעוט מי שפיר לא מתאימות למצב זה ( כלומר הפרעה בהתפתחות הריאות , עיוות גפיים ומראה פנים) . העובדה שסקירות תקינות , כליות מראה תקין ולא מדובר בירידת מים כאשר העובר תואם בגודלו את שבוע ההריון אמורה להערכתי לצמצם מאוד את דאגותייך.ישנם מצבים בהם יש מיעוט ללא סיבה ברורה ובמקרים אלה מבצעים דיקור מי שפיר שתכליתו הזרקת צבע אינרטי כלומר לא מזיק לעובר ובמידה ויש ירידת מים רואים הצבע בתחתון- לא ניראה שזה המיקרה.
    לסיכום ניראה שכמות מים תקינה כעת והמשיכי מעקב סונוגרפי
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

דורית
    17/07/2009

ד"ר ברדין,
    בתשובתך גרמת לכך שיהיה לי סוף שבוע הרבה יותר רגוע ועל כך אני מודה לך.
    דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו