מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיעוט מי שפירדורית16/07/2009
שלום רב,
אני מצוייה כיום בשבוע 25+4 הריון ראשון.
בסקירת מערכות שבוצעה בשבוע 22 נמצא מיעוט קל של מי שפיר (אחוזון 9) . מאז ובעקבות הממצא הזה אני במעקב פעם בשבוע (הייתי כבר שלוש פעמים) והAFI נע כל ל הזמן בין 110-120.
נשללה דליפה כמו כן בעיה בכליות שנשללה בסקירה ובבדיקות המעקב אחר כמות מי השפיר שאני עושה בשבועות האחרונים.
רציתי לדעת מה המשמעויות וההשלכות על הוולד , הרופא תמיד אומר שהאיברים של העובר דחוקים ולכן לא יכול לצלם את פני העובר,
מה ההשלכות של איברים הדחוקים? קראתי באיזה מקום שאחת ההשלכות יכולה להיות מוטציה מורפולגית בפנים או בגפיים בגלל שהאיברים דחוקים. מה זה אומר והאם זה יכול להיות במצב שלי שהכמות אומנם בתוך הנורמה אבל מועטה בכל זאת.
האם יש עוד השלכות?
לתשובתך אודה,
דורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמות מי שפיר
ד``ר רון ברדין17/07/2009דורית שלום
שאלות בהחלט רלוונטיות וניראה שקראת חומר בנושא. לגופו של עניין הפרמטר המעודד מבחינתי והחשוב הוא שכמות מי השפיר במיוחד במעקבים האחרונים של 120-110 מ"מ של AFI היא תקינה !ונימצאת באחוזון 20 לערך לשבוע הריון. כך שההשלכות החמורות האפשריות של מיעוט מי שפיר לא מתאימות למצב זה ( כלומר הפרעה בהתפתחות הריאות , עיוות גפיים ומראה פנים) . העובדה שסקירות תקינות , כליות מראה תקין ולא מדובר בירידת מים כאשר העובר תואם בגודלו את שבוע ההריון אמורה להערכתי לצמצם מאוד את דאגותייך.ישנם מצבים בהם יש מיעוט ללא סיבה ברורה ובמקרים אלה מבצעים דיקור מי שפיר שתכליתו הזרקת צבע אינרטי כלומר לא מזיק לעובר ובמידה ויש ירידת מים רואים הצבע בתחתון- לא ניראה שזה המיקרה.
לסיכום ניראה שכמות מים תקינה כעת והמשיכי מעקב סונוגרפי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
דורית17/07/2009ד"ר ברדין,
בתשובתך גרמת לכך שיהיה לי סוף שבוע הרבה יותר רגוע ועל כך אני מודה לך.
דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)