מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קפל עור מעובה בצוואר העובר-דחוףמילי17/07/2009
שלום רב!
אני בת 23 בשבוע 22+4 הריון שני. אתמול חזרתי מ ס. מערכות שנייה ונאמר לי שהכל תקין חוץ מקפל עור בעורף הצוואר אצל העובר בעובי של 6.4 מ"מ. כמובן שהממצא מדאיג ונאמר לי לפנות לייעוץ גנטי ואקו לב.
אני רוצה לציין שכל הבדיקות היו תקינות עד כה. שקיפות עורפית בשבוע 12+ יצאה 1.4 מ"מ,עשינו בדיקות דם גנטיות שיצאו כולם תקינות, כמוכן חלבון עוברי תקין. השאלה שלי מה גרם לקפל לגדול ומה הסיכונים בכך? והאם יש סיבה ממשית לדאגה? ועל איזה בדיקות אתם ממליצים? אולי סקירה נוספת באופן פרטי או דיקור מי שפיר.. ואיזה גודל של הקפל אמור להיות בשבוע זה?
אודה על היתייחסות מהירה, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם זה רלוונטי העובר ממין נקבה
מילי17/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמילי
פרופ` ישראל מייזנר18/07/2009קשה מאד להתייחס לשאלתך, מבלי לבדוק את הממצא ולראות אם נמדד בחתך המקובל. בכל מקרה, על רב שאלותייך בהקשר דיקור מי שפיר ישיבו ביעוץ הגנטי. אני מסכים כי רצוי לבצע בדיקת אקו-לב עובר, אם כי לאחר שתי סקירות תקינות, הסיכוי למום משמעותי בלב קלוש.
תמיד רצוי לחזור על הסקירה בידי מומחה באולטראסאונד על מנת לאמת או לשלול את הממצאים. אין מדדים חד משמעיים לקפל עורף בגיל הריון שכזה, ולכן חשובה ההתרשמות הסוביקטיבית של הבודק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)