קפל עור מעובה בצוואר העובר-דחוף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קפל עור מעובה בצוואר העובר-דחוף
    מילי
    17/07/2009

שלום רב!
    אני בת 23 בשבוע 22+4 הריון שני. אתמול חזרתי מ ס. מערכות שנייה ונאמר לי שהכל תקין חוץ מקפל עור בעורף הצוואר אצל העובר בעובי של 6.4 מ"מ. כמובן שהממצא מדאיג ונאמר לי לפנות לייעוץ גנטי ואקו לב.
    אני רוצה לציין שכל הבדיקות היו תקינות עד כה. שקיפות עורפית בשבוע 12+ יצאה 1.4 מ"מ,עשינו בדיקות דם גנטיות שיצאו כולם תקינות, כמוכן חלבון עוברי תקין. השאלה שלי מה גרם לקפל לגדול ומה הסיכונים בכך? והאם יש סיבה ממשית לדאגה? ועל איזה בדיקות אתם ממליצים? אולי סקירה נוספת באופן פרטי או דיקור מי שפיר.. ואיזה גודל של הקפל אמור להיות בשבוע זה?
    אודה על היתייחסות מהירה, תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אם זה רלוונטי העובר ממין נקבה

מילי
    17/07/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למילי

פרופ` ישראל מייזנר
    18/07/2009

קשה מאד להתייחס לשאלתך, מבלי לבדוק את הממצא ולראות אם נמדד בחתך המקובל. בכל מקרה, על רב שאלותייך בהקשר דיקור מי שפיר ישיבו ביעוץ הגנטי. אני מסכים כי רצוי לבצע בדיקת אקו-לב עובר, אם כי לאחר שתי סקירות תקינות, הסיכוי למום משמעותי בלב קלוש.
    תמיד רצוי לחזור על הסקירה בידי מומחה באולטראסאונד על מנת לאמת או לשלול את הממצאים. אין מדדים חד משמעיים לקפל עורף בגיל הריון שכזה, ולכן חשובה ההתרשמות הסוביקטיבית של הבודק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו