מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ראש עובר גדול (השאלה נשאלה ב-09/07)אושרת17/07/2009
לא קיבלתי תשובה לשאלתי שנשאלה כבר ב-09/07/09 אודה לכם על התייחסותכם המהירה.
אני בשבוע 33
תאריך הוסת האחרון שלי היה ב-27/11/08
ביצעתי הערכת משקל בשבוע ה-32 ואלו ההתוצאות:
86 B.P.D - מ"מ מתאים לשבוע 35
היקף ראש- 315 מ"מ מתאים לשבוע 35+3
היקף בטן-292 מ"מ מתאם לשבוע 33+2
FEMUR 66 מ"מ מתאים לשבוע 33+6
גיל הריון = 34+3
הערכת משקל = 2285 GR
בסקירת מערכות מורחבת שהתבצע בשבוע 22+6 התוצאות היו כאלו:
BPD מתאים לשבוע 23+6 - 58 מ"מ
HC מתאים לשבוע 23+6 - 219 מ"מ
AC מתאים לשבוע 23+5 - 190 מ"מ
FL מתאים לשבוע 23+5 - 42 מ"מ
EFW - 624 גרם
H/A - 1.15
AUA - 23+4
CM - 5.6 מ"מ
בנוסף יש לי חשש לסכרת הריון, השבוע עשיתי עקומת סוכר במשך ארבעה ימים, כאשר רק פעם אחת הייתה לי רמה גבוה של סוכר 180.
בנוסף זה ההריון השלישי שלי, את שני ההריונות הקודמים ילדתי בניתוחים קיסירים בשל בעיה שיש לי בגב. בוצע דיקור מי שפיר והכל היה תקין.
אני ממש לחוצה מגודל הראש של העובר בשל התגובה של הרופא שערך את האולטרסאונד ואמר "מזה הראש הגדול הזה". לאחר התגובה שלו הוא ניסה להרגיע אותי אבל לא ממש הצליח.
אני רוצה לדעת מה אומרת העובדה שהייתי בשבוע ה-32 וגודל העובר מתאים לשבוע 34+3 ימים.
והאם זה אומר שאני יצטרך לעבור את הניתוח הקיסרי לא בשבוע ה-38 אלא לפני כן.
אני רק רוצה להיות רגועה ולדעת שהכל בסדר בראשו של העובר. אני כל כך לחוצה ואני יודעת שזה לא בריא לעובר, אנא ענו לי בהקדם האפשרי.
תודה מראש.
אושרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעם שניה שמתעלמים למה לא עונים לי?
אושרת18/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאושרת
פרופ` ישראל מייזנר18/07/2009העובר גדול כבר מן הסקירה השנייה המורחבת, והערכת גדלו הינה בטווח הנורמה לגיל ההריון. ככל הנראה, מדובר בעובר מעט גדול, גם אם לא בדיוק סוכרתי. דרוש מעקב הרופא המטפל, ואני בטוח שידע לעקוב אחרייך עד ללידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)