מי שפיר שבוע 22

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מי שפיר שבוע 22
    סיגל
    28/08/2007

שלום . אני בשבוע 17 . סקירה מוקדמת תקינה, שקיפות עורפית תקינה בהגיעי ליעוץ גנטי באיכילוב לקראת מי שפיר. היועץ הבחין בבדיקת CMV שנעשתה בתחילת ההריון, שבוע 6 שתוצאותיה:
    cmv igg גדול מ250 חיובי
    IGM חיובי חלש
    CMV IGM ADDITIONAL ASSAY
    NEGATIVE
    CMV IGG ADVIDITY
    גדול מ45%
    PROBABLY PAST INFECTION
    אני עשיתי בדיקה נוספת לאחר חודש
    התוצאות :
    שנעשתה בתחילת ההריון שתוצאותיה:
    cmv igg גדול מ250 חיובי
    IGM גבולי
    CMV IGM ADDITIONAL ASSAY
    NEGATIVE
    CMV IGG ADVIDITY
    גדול מ45%
    PROBABLY PAST INFECTION
    היועץ טען כי הוא מודאג מהחיובי חלש בתחילת ההריון והעלה 2 אפשרויות האחת לעשות את מי השפיר במועד והשניה בשבוע 22 , (לאחר אישור של יעוץ הריון בסיכון גבוה)
    1. האם יש צורך בכך?
    2. האם מי שפיר בשבוע 22 מסוכן יותר לעובר?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מי שפיר שבוע 22

הוספת תגובה

• מי שפיר

פרופ` ישראל מייזנר
    29/08/2007

רוב הסיכויים שהזיהום ישן ואין סיבה לדחות את מי השפיר. קיימת בעיה עם תשובות בדיקת נוגדני ה CMV. חיובי חלש בד"כ פירושו שלילי, ובמקרה שלך מבחן ה avidity תומך בכך.
    בדיקת מי השפיר בשבוע 22 להריון אינה יותר מסוכנת, אך אם תתרחש לידה מוקדמת בשבועות הקרובים לאחר הדיקור, עלול העובר להיות פג קיצוני החשוף לכל סיבוכי הפגות. דבר זה לא יקרה בנוכחות בדיקת מי שפיר מוקדמת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. עזרת לי מאוד

סיגל
    29/08/2007

לעיתים לצערי זהירות יתר מכניסה את המטופל לסחרור מיותר. בעיקר בעקבות ריבוי דעות. תמכת בהחלט במה שאני חושבת שצריך לעשות ואין ספק שזה מרגיע ועוזר. תודה על השירות ותשומת הלב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו