תשובת מי שפיר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובת מי שפיר
    אני
    26/07/2009

שלום רב, אני מצטטת מאחד הפורומים שקראתי : "...התינוק כולו בנוי מתאים של תסמונת דאון והשליה לא - במצב זה קרוב לוודאי שבדגימה של מי שפיר יהיו תאים עם עודף כרומוזום ונגלה זאת, אך עדיין קיימת אפשרות שבמקרה כל התאים שיודגמו יהיו מהשליה ונקבל תוצאה שלילית מוטעית."
    האם הדבר אכן נכון ??? האם קיים סיכוי ולו קטן מאוד שבדיקת מי שפיר תהיה תקינה אך עדיין יוולד עובר חולה ???
    אני מאוד מותרדת מזה .

תודה מראש על תשובתכם,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תשובת מי שפיר

הוספת תגובה

• למודאגת

ד``ר רון ברדין
    26/07/2009

שלום רב
    אם הציטוט נכון אז הכתוב בפורום שקראת איננו נכון!כל התאים בנויים מ 23 זוגות הכרומוסומים. אם אכן תסמונת דאון מופיעים 3 כרומוזומים מסוג 21 בכל התאים אך באופן נורמלי מופיעים מספר הכרומוזומים התקין. בכל מיקרה אין הבדיקה שוללת את כל המומים האפשריים ולכן יילוד יכול להיוולד עם בעיה שלא התבטאה בבדיקת מי השפיר
    יחד עם זאת אם כל הבדיקות במעקב ההריון תקינות כולל סקירות המערכות ובדיקת מי השפיר סביר וצפוי להיוולד יילוד בריא
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו