מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבודה- מי שפיר או סיסי שיליה ???אלה30/08/2007
פרופ' מייזנר שלום.
אני בשבוע 9 ו 5ימים. מתכוונת לעשות בדיקה מתלבטת לגביי הסוג.
בעקבות הפסקת הריון שנה שעברה בשבוע 24 -עקב גילוי תסמונת דאון במי שפיר (למרות שלפי כל הבדיקות, שקיפות עורפית, חלבון עוברי והסריקה - הכל היה תקין ולא הומלץ לי לעשות בדיקה !!! סיכוי משוקלל של למעלה מ-1:4000 !!!!!)
ולמרות זאת לבסוף עשינו בדיקת מי שפיר בשבוע 20 , בגלל הגיל, הייתי בת 34.5.
אנו יודעים שנעשה בדיקה. אך חוששים מבדיקת סיסי שיליה שהיא מסוכנת יותר להריון ולעובר. ומצד שני לא רוצים לדחות מדיי את הבדיקה.
הומלץ לנו לא לסכן סתם את ההריון ולעשות שקיפות עורפית ולאור הממצאים , לעשות סיסי שיליה או מי שפיר.
לפי תוצאות העבר, אני קצת חוששת מאמינות הבדיקה.
האם באמת בדיקת סיסי שיליה מסוכנת ?
האם תוכל להמליץ על רופאים שממוחים לעשות בדיקות סיסי שיליה ?
המליצו לנו עליך כממוחה לבדיקת מי שפיר, האם אתה עושה גם סיסי שיליה ?
ממתינה להמלצותיך - אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאבודה
פרופ` ישראל מייזנר30/08/2007קודם כל, לאור גילך ולאור סיפור העבר, הייתי ממליץ לך לבצע בדיקת כרומוזומים בהריון הנוכחי. רק בדיקה שכזו תתן לך תשובה חד משמעית לגבי תסמונת דאון או בעייה כרומוזומלית אחרת. רטאומה נוספת כזו שעברת חייבת להמנע ורק בדיקת כרומוזומים הינה חד משמעית.
למי השפיר ולסיסי השיליה יתרונות וחסרונות. בדיקת מי השפיר פחות מסוכנת, יותר זמינה ונבדק בה גם החלבון העוברי. בבדיקת סיסי שיליה התשובה מתקבלת אמנם מוקדם יותר, אך היכון בה מעט מוגבר, קיימת בעייה של ערבוב בין תאי אם ועובר (פסוידומוזאיקה) ולא נבדק החלבון העוברי.
תצטרכי להחליט מה עדיף עבורך: בדיקה מוקדמת עם סיכון יתר או מי שפיר עם סיכון הפסקת הריון מאוחרת בנוכחות מום כרומוזומלי. קיימת גם פשרה: ניתן לבצע את בדיקת מי השפיר בשבוע 16 להריון, לבצע עמה בדיקת FISH ולקבל תשובה לגבי תסמונת דאון תוך 24 שעות, ואז אם התשובה לא תקינה, ניתן לבצע גרידה גם בשבוע 17 להריון.
כמובן שאני מבצע בדיקות סיסי שיליה, ותודה על המחמאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)