אבודה- מי שפיר או סיסי שיליה ???

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • אבודה- מי שפיר או סיסי שיליה ???
    אלה
    30/08/2007

    פרופ' מייזנר שלום.
    אני בשבוע 9 ו 5ימים. מתכוונת לעשות בדיקה מתלבטת לגביי הסוג.
    בעקבות הפסקת הריון שנה שעברה בשבוע 24 -עקב גילוי תסמונת דאון במי שפיר (למרות שלפי כל הבדיקות, שקיפות עורפית, חלבון עוברי והסריקה - הכל היה תקין ולא הומלץ לי לעשות בדיקה !!! סיכוי משוקלל של למעלה מ-1:4000 !!!!!)
    ולמרות זאת לבסוף עשינו בדיקת מי שפיר בשבוע 20 , בגלל הגיל, הייתי בת 34.5.
    אנו יודעים שנעשה בדיקה. אך חוששים מבדיקת סיסי שיליה שהיא מסוכנת יותר להריון ולעובר. ומצד שני לא רוצים לדחות מדיי את הבדיקה.
    הומלץ לנו לא לסכן סתם את ההריון ולעשות שקיפות עורפית ולאור הממצאים , לעשות סיסי שיליה או מי שפיר.
    לפי תוצאות העבר, אני קצת חוששת מאמינות הבדיקה.
    האם באמת בדיקת סיסי שיליה מסוכנת ?
    האם תוכל להמליץ על רופאים שממוחים לעשות בדיקות סיסי שיליה ?
    המליצו לנו עליך כממוחה לבדיקת מי שפיר, האם אתה עושה גם סיסי שיליה ?
    ממתינה להמלצותיך - אלה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • לאבודה

    פרופ` ישראל מייזנר
    30/08/2007

    קודם כל, לאור גילך ולאור סיפור העבר, הייתי ממליץ לך לבצע בדיקת כרומוזומים בהריון הנוכחי. רק בדיקה שכזו תתן לך תשובה חד משמעית לגבי תסמונת דאון או בעייה כרומוזומלית אחרת. רטאומה נוספת כזו שעברת חייבת להמנע ורק בדיקת כרומוזומים הינה חד משמעית.
    למי השפיר ולסיסי השיליה יתרונות וחסרונות. בדיקת מי השפיר פחות מסוכנת, יותר זמינה ונבדק בה גם החלבון העוברי. בבדיקת סיסי שיליה התשובה מתקבלת אמנם מוקדם יותר, אך היכון בה מעט מוגבר, קיימת בעייה של ערבוב בין תאי אם ועובר (פסוידומוזאיקה) ולא נבדק החלבון העוברי.
    תצטרכי להחליט מה עדיף עבורך: בדיקה מוקדמת עם סיכון יתר או מי שפיר עם סיכון הפסקת הריון מאוחרת בנוכחות מום כרומוזומלי. קיימת גם פשרה: ניתן לבצע את בדיקת מי השפיר בשבוע 16 להריון, לבצע עמה בדיקת FISH ולקבל תשובה לגבי תסמונת דאון תוך 24 שעות, ואז אם התשובה לא תקינה, ניתן לבצע גרידה גם בשבוע 17 להריון.
    כמובן שאני מבצע בדיקות סיסי שיליה, ותודה על המחמאה.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו