מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הערכת משקלרומי20/08/2009
שלום
אני בשבוע 34 +1 , ב באולטרסאונד מעקב צמיחה שעשיתי הבוקר נראה כי משקל העובר הוא 1885 .
בבדיקת אולטראסונד שעשיתי בשבוע 31 בבית חולים נראה כי העובר בגודל 1680 .
הטכנאית בבדיקה היום אמרה לי כי מדובר בעובר קטן יחסית ושאלה כל הזמן אם אני בטוחה שבשבוע ההריון שלי ...
כל הבדיקות שעשיתי עד עכשיו (שקיפות עורפית, חלבון עוברי, וכו) היו טובות ותקינות
האם יש סיבה לדאגה ?
האם יכול להיות מצב שבאולטראסונד הראשוני של הערכת שבוע ההריון היתה טעות ואני בשבוע אחר ממה שחשבתי ?
אשמח לתשובתכם
רותם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת משקל עובר
ד``ר רון ברדין21/08/2009רותם שלום
הערכת המשקל בעוברך תואמת אחוזון 19 לגיל הריון כך שזוה בתחום הנורמה ולא דוש התערבות מיידית. יחד עם לשאלתך האטה בגדילת עובר יכולה לנבוע מהפרעה בתפקוד השלייה. ישנם כלים בבדיקת האולטרהסאונד לביצוע הערכה זו לדוגמא בדיקת דופלר. כמו כן ישנם מדדים נוספים להערכת עובר ברחם מעבר להערכת משקל כגון מוניטור , כמות מי שפיר , תנועות העובר ועוד.
בשלב זה ממליץ שתבצעי הערכת גדילה כ 10-14 יום מבדיקה קודמת וכן הבדיקות הנוספות לעיל , זאת בתאום עם רופא מטפל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)