מי שפיר -עזרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מי שפיר -עזרה
    שירן
    28/08/2009

שלום,
    אני בת 26 ואני בהריון ראשון בשבוע 16+6.בבדיקת השקיפות יצא סיכון לדאון 1:9500.בבדיקה של סקירת מערכות מוקדמת הכל היה תקין מלבד ממצא אחד:"הודגם קו האמצע בחתך רוחבי בלבד.חדרי המוח מתייחס להדמייה של החדרים הלטראליים בלבד.Bilateral CPC.מומלץ ייעוץ גנטי."
    אתמול עשיתי את בדיקת החלבון העוברי...ואני קצת בלחץ.אני נורא רוצה לעשות את בדיקת מי השפיר בכדי להיות רגועה.אך בכל זאת רציתי לדעת האם הממצאים הללו מצדיקים את ביצוע הבדיקה.ומה הסיכון לבדיקה.
    חשוב לציין כי אין במשפחתנו עבר של מחלות גנטיות.
    אשמח לקבל תשובה.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מי שפיר -עזרה

הוספת תגובה

• CPC

ד``ר רון ברדין
    29/08/2009

שירן שלום
    CPC כמימצא בודד כאשר שאר סקירת המערכות תקינה איננו מהווה הוריה לביצוע דיקור מי שפיר. כמו כן האסוציאציה של המימצא איננה לתסמונת דאון כי האם לטריסומיה 18 , סינדרום אליו נילווים מומים רבים ועל פי המתואר על ידך כלומר סקירה תקינה ממש לא מתאים לסינדרום זה
    לא רואה מקום לדאגה . יחד עם זאת ממליץ לך לבצע כמקובל ייעוץ גנטי על מנת לקבל חישוב מחודש לגבי סיכון לתסמונת דאון.ייעוץ זה אני מציע שתבצעי לאחר שתקבלי את תשובת החלבון העוברי. לשאלתך לגבי סיכון מדיקור הוא עומד על 1:300 סיכון להפלה
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו