טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
אני בשבוע 22 ואני נאלצת לצערי להפסיק את ההריון עקב מומים קשים בלב. רציתי לשאול בבקשה האם בשבוע 22-23 ניתן לבצע גרידה? מה עדיף רפואית לבצע גרידה או לידה מוקדמת? אני שואלת יותר לגבי הסיכוי להיכנס להריון בעתיד. האם זה נכון שבגרידה יש יותר חשש לבעיות בכניסה להריונות הבאים? כמו כן מה ההבדל בתהליך בין 2 האפשרויות הן מבחינת אשפוז והן מבחינת החלמה?
תודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
גרידות מאוחרות אינן פעולה פשוטה ודורשות ניסיון רב על מנת למנוע סיכון למטופלת. בארץ, לא מקובל לבצע גרידות בשבועות כה מתקדמים, אם כי קיימים מרכזים המבצעים אותן - בד"כ בשבועות מוקדמים יותר. לידה מוקדמת עדיפה מבחינת נזק עתידי לרחם. כמובן שגרידה דורשת אשפוז קצר יותר ולידה הינה תהליך ממושך יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
בן 35, אב לנועם ואור, בעל ותק של 20 שנים בענף מוצרי התינוקות. לשעבר מנכ"ל בייבי קלאב. כיום עוסק במתן יעוץ ליבואנים ועסקים בתחום מוצרי התינוקות.... קרא עוד