הרחבת חבל הטבור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרחבת חבל הטבור
    בטי
    22/09/2009

שלום

אני בשבוע 28 אתמול עשינו מעקב גדילה והרופא אמר לנו את הממצאים הבאים VARIEX 11 מ"מ מיעוט קל של מי שפיר, רצינו בבקשה לדעת מה זה אומר כי אנחנו לחוצים (מבקש מעכשיו עד הלידה כל שבוע מעקב רופא אולטרסאונד) וגם דיבר איתנו על האפשרות של אשפוז וילוד מוקדם.

יש לציין שאני חולת סכרת עם אינסולין, FMF, תת פעילות בלוטת התריס ופיברומאלגיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הרחבת חבל הטבור

הוספת תגובה

• למה לא עונים מיעוט מי שפיר וVARIEX

בטי
    29/09/2009

אשמח לקבל תשובה בבקשה

ברצוני להוסיף שאכן אושפזתי והמים הגיעו לAFI 4 ואחר כך עלו ל 7.5 אני לחוצה ועדין לא מבינה מה זה אומר לגבי לידה מוקדמת ומעקב. (מבקשים כל יומים מוניטור ואולטר)

תודה 

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרחבת וריד הטבור

ד``ר רון ברדין
    30/09/2009

בטי שלום רב
    וריקס משמעו התרחבות מקומית של חבל הטבור לרוב באיזור כניסתו לבטן העובר.רוחב 11 מ"מ מהווה הרחבה קלה. דיווחים שונים לגבי משמעות הרחבה זו והשפעתה על העובר. מקובל בדר"כ לבצע סקירת מערכות מכוונת תוך חיפוש מימצאים נוספים ואף לדון בייעוץ גנטי לגבי הצורך בדיקור מי שפיר. אם המימצא יחיד כלומר שאר בדיקת העובר תקינה הרי משמעותו מתגמדת בהחלט. יחד עם זאת כמשנה זהירות מקובל לבצע מעקב די תכוף וביקורות לעובר בטווחי זמן של שבוע עד שבועיים
    זהו עדיין שלב מוקדם ליילוד כך שבשלב זה מעקבי אולטרהסאונד ולשקול עם רופא מטפל לגבי ייעוץ גנטי. מיעוט מי השפיר שנימצא הוא בירור בפני עצמו וזאת אני מניח שאת מבצעת במחלקה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו