ציסטות בעורף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציסטות בעורף
    עדי
    26/09/2009

שלום,
    אני בשבוע 18+5, בסקירת מערכות מוקדמת אצל רופא פרטי נאמר שיש לעוברית 2 ציסטות בעורף וזה ממצא שכיח ושקרוב לוודאי יעבור, ולא כתב על גבי הסקירה את ההערה הזו וגם לא הפנה אותי להמשך בירור, ואני שכחתי מזה וגם לא יידעתי את הרופא בקופ"ח כי שכחתי מאחר ולא התייחס לזה.
    שאר הסקירה הייתה תקינה.
    התברר לי שבד"כ כותבים את המדדים של האברים אגני הכליה וכו ואצלי לא נכתב כלום רק סומן שזה נצפה.
    שאלתי היא- האם כך עושים כולם? או שצריך לכתוב את מידות האברים שנצפו (אני מניחה שלמען השוואה מאוחרת)
    בנוסף- האם היה צריך לשלוח אותי לייעוץ גנטי ואקו לב בעקבות הציסטות או שלא?
    שאר הבדיקות סקר תקינות ואני מקווה שלא אצטרך לעשות מי שפיר.

אשמח לדעת מה מקובל כי אני צריכה לקבוע תור לסקירה מאוחרת ואני מתלבטת אצל איזה רופא ואולי לעשות מי שפיר בעקבות הממצא הזה
    , תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ציסטות בעורף

הוספת תגובה

• ליעל

פרופ` ישראל מייזנר
    26/09/2009

ציסטות בעורף העובר, המתגלות בסקירת המערכות המוקדמת הינן בד"כ ממצא חסר משמעות. מדובר במאגרי לימפה ראשוניים, הממוקמים בצואר ואשר מתרוקנים לצינור הלימפה הראשי המצוי בבית החזה, והנוצר סביב שבועות אלו. לכן, לאחר כשבועיים - לא מזהים יותר את הציסטות האלו. במכונים הגנטים המוכרים, ציסטות אלו, כבר אינן סמן לתסמונת דאון כפי שחשבו בעבר. לכן, לדעת רוב החוקרים ממצא זה, אינו מחייב בירור נוסף.
    בבדיקת סקירת מערכות שגרתית, כששתי הכליות תקינות והאגנים אינם מורחבים - לא מודדים את קוטר הכליות. בודקים מנוסים, יודעים מהו גודל כליה תקין גם ללא מדידה. אם הכליות במקומן, בגודל תקין כנראה לעין, ובהעדר הרחבת אגני הכליות - לא מודדים אותן בשגרה.
    מהנתונים שסיפקת, ככל הנראה אין מקום ליעוץ גנטי או לבירור נוסף, וכך אמנם נעשה.
    אני מאחל לך, המשך הריון קל ומוצלח!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו