מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ציסטות בעורףעדי26/09/2009
שלום,
אני בשבוע 18+5, בסקירת מערכות מוקדמת אצל רופא פרטי נאמר שיש לעוברית 2 ציסטות בעורף וזה ממצא שכיח ושקרוב לוודאי יעבור, ולא כתב על גבי הסקירה את ההערה הזו וגם לא הפנה אותי להמשך בירור, ואני שכחתי מזה וגם לא יידעתי את הרופא בקופ"ח כי שכחתי מאחר ולא התייחס לזה.
שאר הסקירה הייתה תקינה.
התברר לי שבד"כ כותבים את המדדים של האברים אגני הכליה וכו ואצלי לא נכתב כלום רק סומן שזה נצפה.
שאלתי היא- האם כך עושים כולם? או שצריך לכתוב את מידות האברים שנצפו (אני מניחה שלמען השוואה מאוחרת)
בנוסף- האם היה צריך לשלוח אותי לייעוץ גנטי ואקו לב בעקבות הציסטות או שלא?
שאר הבדיקות סקר תקינות ואני מקווה שלא אצטרך לעשות מי שפיר.
אשמח לדעת מה מקובל כי אני צריכה לקבוע תור לסקירה מאוחרת ואני מתלבטת אצל איזה רופא ואולי לעשות מי שפיר בעקבות הממצא הזה
, תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
פרופ` ישראל מייזנר26/09/2009ציסטות בעורף העובר, המתגלות בסקירת המערכות המוקדמת הינן בד"כ ממצא חסר משמעות. מדובר במאגרי לימפה ראשוניים, הממוקמים בצואר ואשר מתרוקנים לצינור הלימפה הראשי המצוי בבית החזה, והנוצר סביב שבועות אלו. לכן, לאחר כשבועיים - לא מזהים יותר את הציסטות האלו. במכונים הגנטים המוכרים, ציסטות אלו, כבר אינן סמן לתסמונת דאון כפי שחשבו בעבר. לכן, לדעת רוב החוקרים ממצא זה, אינו מחייב בירור נוסף.
בבדיקת סקירת מערכות שגרתית, כששתי הכליות תקינות והאגנים אינם מורחבים - לא מודדים את קוטר הכליות. בודקים מנוסים, יודעים מהו גודל כליה תקין גם ללא מדידה. אם הכליות במקומן, בגודל תקין כנראה לעין, ובהעדר הרחבת אגני הכליות - לא מודדים אותן בשגרה.
מהנתונים שסיפקת, ככל הנראה אין מקום ליעוץ גנטי או לבירור נוסף, וכך אמנם נעשה.
אני מאחל לך, המשך הריון קל ומוצלח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)