מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות בדיקה משוקללת וסקירה מוקדמתעדי30/09/2009
שלום, אני בשבוע 19+2, קיבלתי תוצאה משוקללת של מעבדות זר:
PAPP A- 3.68
AFP- 1.17
UE3-1.15
NT- 0.88
HCG- 2.21 (0.16-2.99
INHIBIN A- 2.42
התוצאה היא 1:13,000. אני מניחה שזו תוצאה טובה למרות שהכי טובה זה 1:20,000 אבל הרופא אמר לי ששני הערכים האחרונים ברשימה הם מעט גבוהים , במיוחד האינהיבין. הייתה לי המטומה גדולה בשבוע 6 ולכן אמר שסביר להניח שזה בגלל זה.בנוסף בסקירה המוקדמת התגלו ציסטות בעורף בשני הצדדים , נאמר לי שזה יעבור ולא אמור להדאיג שאר הסקירה היתה תקינה.
בכל זאת, הרופא נתן לי הפניה לייעוץ גנטי בגלל התוצאות +הציסטות, ואני ממש רוצה להימנע ממי שפיר. הרי הוא יודע שזה כנראה בגלל ההמטומה, והציסטות לא מדאיגות אז האם ניתן להימנע? האם התוצאות טובות או שכן היית שוקלים מי שפיר?אני בת 30 בעוד חודש.
האם כדאי שוב ללכת לרופא הפרטי לסקירה ממוקדת או "מיני סקירה" רק לוודא שהכל תקין עד המורחבת או שאין לזה משמעות?
תודה רבה רבה לכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיקלול בדיקות
ד``ר רון ברדין30/09/2009עדי שלום רב
אכן תוצאה מש'וקללת מוגדרת לכל הדעות תקינה ! בכל מקרה אינך שלמה עם משמעות התוצאות והשלכתן על קבלת החלטה לגבי הצורך בדיקור מי שפיר , פני לייעוץ גנטי . להערכתי לא צפוייה גישה אחרת
לא ברור לי לאיזה ציסטות התכוונת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)