תוצאות בדיקה משוקללת וסקירה מוקדמת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאות בדיקה משוקללת וסקירה מוקדמת
    עדי
    30/09/2009

שלום, אני בשבוע 19+2, קיבלתי תוצאה משוקללת של מעבדות זר:

PAPP A- 3.68

AFP- 1.17

UE3-1.15

NT- 0.88

HCG- 2.21 (0.16-2.99

INHIBIN A- 2.42

התוצאה היא 1:13,000. אני מניחה שזו תוצאה טובה למרות שהכי טובה זה 1:20,000 אבל הרופא אמר לי ששני הערכים האחרונים ברשימה הם מעט גבוהים , במיוחד האינהיבין. הייתה לי המטומה גדולה בשבוע 6 ולכן אמר שסביר להניח שזה בגלל זה.בנוסף בסקירה המוקדמת התגלו ציסטות בעורף בשני הצדדים , נאמר לי שזה יעבור ולא אמור להדאיג שאר הסקירה היתה תקינה.

בכל זאת, הרופא נתן לי הפניה לייעוץ גנטי בגלל התוצאות +הציסטות, ואני ממש רוצה להימנע ממי שפיר. הרי הוא יודע שזה כנראה בגלל ההמטומה, והציסטות לא מדאיגות אז האם ניתן להימנע? האם התוצאות טובות או שכן היית שוקלים מי שפיר?אני בת 30 בעוד חודש.

האם כדאי שוב ללכת לרופא הפרטי לסקירה ממוקדת או "מיני סקירה" רק לוודא שהכל תקין עד המורחבת או שאין לזה משמעות?

תודה רבה רבה לכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שיקלול בדיקות

ד``ר רון ברדין
    30/09/2009

עדי שלום רב
    אכן תוצאה מש'וקללת מוגדרת לכל הדעות תקינה ! בכל מקרה אינך שלמה עם משמעות התוצאות והשלכתן על קבלת החלטה לגבי הצורך בדיקור מי שפיר , פני לייעוץ גנטי . להערכתי לא צפוייה גישה אחרת
    לא ברור לי לאיזה ציסטות התכוונת
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו