מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- BPDאני01/10/2009
שלום
בסקירת מערכות בשבוע 15 נמצאו אורך והיקף ראש גדולים בשבוע. שאר מדדים תואמים לגיל. הסקירה היתה תקינה ללא ממצאים חריגים.
בבדיקה בשבוע 18: BPD גדול בשבוע ויומיים, HC תואם גיל, AC קטן ביומיים.
הערכת משקל 280 ג.
מה ממצאים אלו אומרים? האם יש חשש שמשהו אינו תקין בגלל ה-BPD?
האם יהיה לתינוק ראש ארוך מהרגיל? האם המשקל הגבוה מצביע על סיכוי לתינוק גדול (קרוב ל-4 ק"ג), אני שואלת כי אני מאד רזה.
תודה (מקווה שתהיה סבלנות לשלל שאלותי...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר BPD מעט גדול
ד``ר רון ברדין02/10/2009אני שלום וחג שמח
סבלנות לצרור שאלותייך יש. חשוב מכך הבדיקה תקינה ופער זה של שבוע ויומיים ב BPD כשהיקף ראש תואם בסך הכל לא נחשב כבעייתי. אם סקירת המערכות תקינה ניראה שאת יכולה להמשיך מעקב כרגיל ולבצע הערכה נוספת בעת הסקירה השנייה ב 22-23 שבועות שם במילא בודקים את מדדי הראש
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלת הבהרה
אני03/10/2009תודה על תשובתך.
במדידת היקף הראש נראה בתמונה כי לא כל הגולגולת מסומנת ולכן אולי הערך שהתקבל קטן מהמציאות (המדידה בוצעה במעקב רגיל ולא סקירה ולכן אולי לא היתה מדויקת לחלוטין). אם אכן זהו המקרה יתכן כי גם היקף הראש גדול בשבוע+כמה ימים. האם מצב זה כן דורש הקדמת מעקב?
שוב תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני
ד``ר רון ברדין03/10/2009אני שלום
אין תועלת בעיסוק באם ואולי כי זה ניתן להגיד על כל בדיקה
אם אינך רגועה את מוזמנת לקבל כל החלטה שתירצי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)