BPD

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• BPD
    אני
    01/10/2009

שלום
    בסקירת מערכות בשבוע 15 נמצאו אורך והיקף ראש גדולים בשבוע. שאר מדדים תואמים לגיל. הסקירה היתה תקינה ללא ממצאים חריגים.
    בבדיקה בשבוע 18: BPD גדול בשבוע ויומיים, HC תואם גיל, AC קטן ביומיים.
    הערכת משקל 280 ג.
    מה ממצאים אלו אומרים? האם יש חשש שמשהו אינו תקין בגלל ה-BPD?
    האם יהיה לתינוק ראש ארוך מהרגיל? האם המשקל הגבוה מצביע על סיכוי לתינוק גדול (קרוב ל-4 ק"ג), אני שואלת כי אני מאד רזה.
    תודה (מקווה שתהיה סבלנות לשלל שאלותי...)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    BPD

הוספת תגובה

• BPD מעט גדול

ד``ר רון ברדין
    02/10/2009

אני שלום וחג שמח
    סבלנות לצרור שאלותייך יש. חשוב מכך הבדיקה תקינה ופער זה של שבוע ויומיים ב BPD כשהיקף ראש תואם בסך הכל לא נחשב כבעייתי. אם סקירת המערכות תקינה ניראה שאת יכולה להמשיך מעקב כרגיל ולבצע הערכה נוספת בעת הסקירה השנייה ב 22-23 שבועות שם במילא בודקים את מדדי הראש
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלת הבהרה

אני
    03/10/2009

תודה על תשובתך.
    במדידת היקף הראש נראה בתמונה כי לא כל הגולגולת מסומנת ולכן אולי הערך שהתקבל קטן מהמציאות (המדידה בוצעה במעקב רגיל ולא סקירה ולכן אולי לא היתה מדויקת לחלוטין). אם אכן זהו המקרה יתכן כי גם היקף הראש גדול בשבוע+כמה ימים. האם מצב זה כן דורש הקדמת מעקב?
    שוב תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני

ד``ר רון ברדין
    03/10/2009

אני שלום
    אין תועלת בעיסוק באם ואולי כי זה ניתן להגיד על כל בדיקה
    אם אינך רגועה את מוזמנת לקבל כל החלטה שתירצי
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו