מיעוט מי שפיר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיעוט מי שפיר
    עמית
    07/10/2009

שלום, אתמול עברתי סקירת מערכות מוקדמת שבוע 15+5, הרופא התלונן כל הבדיקה שהוא לא מצליח לראות טוב ובסוף קבע מיעוט מי שפיר של 2.5 AFI, גולגולת במבנה דוליכוצפאלי, שלפוחית שתן קטנה וכן שהוא לא הצליח להבחין בכליות (לדבריו יתכן בשל האיכות הטכנית הירודה של הבדיקה.)
    בנוסף, לפני כשבוע היתה לי הפרשה בכמות מאד גדולה מהנרתיק של נוזל צלול חסר ריח לחלוטין (רופאת הנשים אמרה שזה בסדר)
    נקבע לי תור לבדיקה חוזרת לעוד שבוע וברצוני לשאול:
    1. האם כדאי לי לפנות להערכה על ידי רופא נוסף, למעין חוות דעת שניה או פשוט להמתין בסבלנות לתור שלי? (אני מאד מודאגת מטבע הדברים)
    2. האם תיתכן עליה בכמות מי השפיר (במידה ויש כליות והן פועלות בצורה תקינה) אם אכן לפני שבוע בערך זו היתה ירידת מים ולא סתם הפרשה? האם נקב בקרומים יכול לתקן את עצמו?
    3.האם זה יועיל אם אני אשתה הרבה, אנוח או משהו בסגנון?
    4. במידה ואכן מדובר במיעוט מי שפיר שלא נגרם כתוצאה מפגם בכליות, מה הסיכויים של ההיריון להסתיים באופן תקין?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיעוט מי שפיר

הוספת תגובה

• עמית

ד''ר ראובן שרוני
    07/10/2009

עמית שלום:
    שאלות טובות
    1. קשה לי להנחות אותך האם להמתין שבוע או לפנות למומחה אחר. חלק גדול מההחלטה תלוי האם יצאת מסופקת מהבדיקה
    2. נקב בקרומים יכול לתקן את עצמו וכמות מי השפיר יכולה לחזור אם תפקוד השליה (בשלב מוקדם תורמת הרבה מכמות המים) והכליות תקינים. בדיקה חוזרת ומעקב יתנו את הפיתרון
    3. מנוחה עשויה להועיל ע"י שיפור זרימת הדם לשליה
    4. מיעוט מי שפיר בנוכחות כליות אנטומית תקינות יכול לנבוע כמו שהסברתי מתפקוד ירוד של השליה או של הכליות. אם מדובר בכמות מי שפיר שתשתפר ללא ממצאים נוספים במעקב ההריון כלו כגון האטה בגדילה - סיכויים טובים להריון תקין. אך אם כמות מי השפיר הולכת ופוחתת עם שילוב של האטה בגדילה של העובר סיכויי ההריון אינם טובים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו