שקיפות עורפית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שקיפות עורפית
    אמא טריה
    18/10/2009

שלום רב,
    ביצעתי את השקיפות הראשונה שלי בשבוע 11+6 דרך מכון הסדר של קופת חולים , איך שהבודק שם את האולטראסאונד הוא ראה את העורף של העובר ותוך שניה אמר לנו שיש לנו שקיפות לא טובה של 3.1 מ"מ אך הזוית שהוא עשה קצת היתה נראית לי מוזרה כי הראש של העובר הלך קצת אחורה .כאשר ביקשתי שיראה את עצם האף הוא הסביר שכבר לא מסתכלים על זה .וסיים את הבדיקה בהמלצה לדיקור מי שפיר עם סיכון של 1:123 שלפי גילי (26) הסיכון הוא 1:1202 . מיותר לציין שיצאתי ממנו בהרגשה נוראית ובכיתי במשך יומיים , כאשר שאלתי את הרופא שלי אם יש סיכוי שיש טעות בבדיקה הוא אמר לי שכן והיה לו ניסיון עבר (לפני חודשיים ) עם המכון הנ"ל אך רופא המבצע היה אחר . הרופא שלי המליץ לי לחזור על הבדיקה והמליץ לי על רופאה טובה שהבנות שלו עושות אצלה את כל הבדיקות . הגעתי אליה והראיתי לה את השקיפות הראשונה והיא אמרה שהראש של העובר הולך קצת אחורה בתמונה שצורפה . עשיתי אצלה את השקיפות היום בשבוע 12+6 , היא ביצעה את הבדיקה במשך חצי שעה כי העוברית (היא גילתה לנו היום את המין ) היתה עקשנית ולא נתנה תנוחה אופטימלית , לאחר שקיפות בטנית ווגינלית ,בוגינלית היא מצאה את התנוחה האופטימלית והשקיפות יצאה 1.9 מ"מ כאשר רואים את פרופיל הפנים והפס מושלם כמו כן עצם האף נצפתה . והתוצאה שהיא נתנה לי 1:5463 .
    השאלה שלי האם ניתן להירגע ולסמוך על הרופאה שביצעה את הבדיקה השניה במשך חצי שעה ולקחה את התוצאה הגבוהה ביותר שיצא לה ? או יש עדיין מקום לדאגה ?

בתודה מראש
    מודאגת ומבולבלת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שקיפות עורפית

הוספת תגובה

• 2 שקיפויות- במה לבחור

ד``ר רון ברדין
    19/10/2009

שלום רב למודאגת
    אכן התלבטות לפנייך למה להיתייחס .מנקודת זמן ומקום זו שלי אינני יכול להקל עלייך ולהחליט בשבילך מה נכון לעשות במיוחד נוכח העובדה שלא ראיתי הבדיקות/התמונות. אשמח לעמוד לרשותך בשאלות נוספות הקשורות באולטרהסאונד בהמשך העתיד לבוא אך לא בעיננין זה.
    כן אוכל לומר שישנם קריטריונים מוגדרים היטב וברורים על איך יש לבצע את בדיקת השקיפות. אי הקפדה על מי מהם פוגם בדיוק הבדיקה
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו