הערכת משקל עובר נמוכה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הערכת משקל עובר נמוכה
    מושית
    20/10/2009

אני אם לשניים. שני ילדיי הגדולים נולדו מוקדם יחסית (שבועות 35 ו-36) במשקלים 2.2 קילו ו-2.650 קילו. עכשיו אני בהריון בשבוע 26 פלוס. סקירות מערכות תקינות ומי שפיר תקין. בהערכת משקל שנעשתה לי בסקירה מוקדמת העוברית נמצאה מתאימה לאחוזון 20. בסקירה מאוחרת לאחוזון 13. הרופא אמר כי זה עדיין בנורמה, והעריך כי או שכמו האחים שלה היא תיוולד קטנה, או שיש שגיאה בגיל ההריון (בתחילת ההריון אולטראסאונד ראשון יצא מתאים לשבוע מאוחר יותר, אך אחר כך הסתדר עם וסת אחרונה). כך או כך המליץ על מעקב אחר משקל העובר בשבוע 28 לראות שאין סטייה עוד למטה. האם יש פה סיבה לדאגה? האם משקל עובר נמוך זה נטייה? יצויין כי אני ובעלי אנשים נמוכים ורזים מאד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הערכת משקל עובר נמוכה

הוספת תגובה

• תוספת לשאלה

מושית
    20/10/2009

אוסיף כי עשיתי את הסקירה המאוחרת בשבוע 22 פלוס 5 והגודל יצא מתאים לשבוע 21 פלוס 5. המדד הנמוך ביותר (עצם ירך)התאים לשבוע 21 פלוס 3, והיו גם מדדים שהתאימו לשבוע 22 פלוס. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרונית

ד''ר ראובן שרוני
    23/10/2009

שלום רונית:
    מדדי העובר בבדיקה מוקדמת בהר יון כגון סקירה מוקדמת מעידים בדרך כלל על גיל ההריון כלומר עובר יותר צעיר ולא יותר קטן
    כאמור ברוב המקרים
    להערכתי, יש להמשך לעקב אחר גדילת העובר ואם יש גדילה תקינה במרווח שבין הבדיקות, קרוב לודאי תקין ואין סיבה לדאגה
    משקל עובר נמוך יכולה לבטא נטיה משפחתית ובמקרים שנדרשים ליעוץ בעקבות ממצאים מחשידים יש תמיד במסגרת הבירור לוודא משקל ההורים או אחאים בלידה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו