סקירת מערכות שנייה- ממצא במעי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סקירת מערכות שנייה- ממצא במעי
    שני
    28/10/2009

שלום רב,
    אני בשבוע 23+4,הריון שני. אין מומים במשפחה,כל הבדיקות גנטיות יצאו שליליות וכן: טוקסופלזמה ו- CMV, אני בריאה לחלוטין,ווכך גם היה בהריון הראשון. אתמול ביצעתי סקירה שנייה והתגלתה לולאת מעי מורחבת עם פרסטלטיקה בתוכה, ללא עדות לריבוי מים. הרופא רשם (קרוב לודאי ה- TRANSVERSE COLON), המליץ לחזור על אולטראסאונד בעוד חודש, האם עלי לחכות עד אז? מה זה אומר? יש סיכון להריון? אנא תשובות...
    תודה,
    שני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לשני

פרופ` ישראל מייזנר
    28/10/2009

לפי תיאורך, יתכן ומדובר בתחילתה של חסימת מעי, ולא מדובר אזי (ברוב המקרים) על מעי גס אלא על מעי דק. קשה לי להתייחס מעבר לכך, ללא צפייה בממצא עצמו. בעיקרון, חסימת מעיים, אם אינה מלווה במומים אחרים בעובר, ובנוכחות בדיקת מי שפיר תקינה - ניתנת לתיקון כירורגי מצויין לאחר הלידה, אך חשובה מכל היא הערכת אולטראסאונד של הממצאים, לללא בדיקה אי אפשר לענות על השאלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו