תינוקת קטנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוקת קטנה
    דניאל
    03/11/2009

שלום רב לך
    אז ככה,בת 29
    בשבוע 4+29 בהריון ראשון והייתי אצל הרופאה והיא מדדה לי את הבטן עם סרט מדידה (אני לא גרה בארץ) לפי המדידה היא אמרה לי שהתינוקת רק 28 ס"מ ושזה יחסית אומר שהיא קטנה,היא לא אמרה אם זה טוב ,רע,או שיש לעשות משהו עם זה,קצת לא הבנתי מה הכוונה ואני קצת מודאגת כי בכל מקום שבדקתי באינטרנט ראיתי שבשבוע הזה היא אמורה להיות בערך 38 ס"מ.אז ההפרש הוא גדול ושאלתי היא מה עושים ואם ללכת לבדיקה מסויימת או לפחות מה דעתך בנושא ואם יש מקום לדאגה.עוד היא רשמה לי בטופס שאולי יכול לעזור לך לפענח מה המשמעות של זה:
    rel to brim/engagement- 6
    גם פה אין לי מושג מה זה אומר .

אולי חשוב לציין שגם מבנה גופי הוא די קטן בעצמי.מטר שישים ומבנה גוף רזה.ולפני שתשלח אותי לבדיקת אולטרסאונד אז לצורך העיניין נניח שזאת התשובה המדוייקת כי בדרך כל הם לא טועים וזה מה שיצא גם בבדיקה באולטרסאונד.
    תודה רבה רבה על העזרה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת קטנה

הוספת תגובה

• היקף בטן כמדד לגודל עובר

ד``ר רון ברדין
    03/11/2009

דניאל היקרה
    אמנם גם בארץ מבצעים הערכה "קלינית" של גודל הבטן של האם כמדד לגודל העובר כאשר מקובל לומר שמעבר ל20 שבועות כל ס"מ מעל גובה הטבור תואם פחות או יותר את השבוע נכון עד ל 32-33 שבועות לערך אך . עם זאת הבדיקה מוגבלת.
    חשוב לי להדגיש שלא נהוג לבצע מדידות עם סרטים ולא להסתמך עליהם. הכלי להערכה המקובל לניהול ומעקב הוא האולטרהסאונד כך שאינני יכול להתיחס למדדים שציינת איתם
    אנחנו לא עובדים.
    מקווה שבדיקת האולטרהסאונד שתבצעי אכן תגלה שגודל העובר מתאים לשבוע ההריון לא עובדים
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו