מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בבקשה מכם תשובה על מדדים הערכת משקלליאת09/12/2009
שלום רב,גיל הריון 34(1)
לאחר הערכת המשקל הראשונה שביצעתי בשבוע 31(3) אמרתם לי לחזור ולשאול שוב כעבור המדידה שנערכה אתמול אחרי שבועיים בשבוע 33(5).
המדדים במדידה ראשונה שבוע 31(3):
bpd - 8.36 cm מתאים ל33(5)
hc - 29.82 cm- (מתאים לשבוע 33
cereb 3.82 cm - מתאים לשבוע 31(1)
ac - 25.55 cm- מתאים לשבוע 29(5)
fl 5.47 cm - מתאים לשבוע 28.6
tibia 5.02 - מתאים לשובע 30
hl - 5.01 cm - מתאחם לשבוע 29(2)
ulna - 4.55 cm מתאים לשבוע 29(1)
radius - 4.16 cm מתאים לשבוע 28(6).
המדדים בהערכת המשקל השניה בשבוע 33(5):
bpd - 8.44 cm ( מתאים לשבוע 34)
hc - 30.36 cm (מתאים לשבוע 33(5))
cereb - 3.91 cm (מתאים לשבוע 31(4)) מה זה אומר שזה לא השתנה כמעט מממדידה לפני כשבועיים?פתאום כעת יש פער?
ac - 28.32 cm מתאים לשבוע 32(2)
fl - 6.07 cm מתאים לשבוע 31(4)
tibia - 5.34 cm מתאים לשבוע (31(4)
hl - 5.24 cm מתאים לשבוע 30(4)
radius - 4.33 cm מתאים לשבוע 30(2)
ulna - 4.91 cm מתאים לשבוע 31(1)
חשוב לי שתגידו לי את דעתכם, על המדדים האם העצמות שהיו קטנות בשבועיים מגיל ההריון שמרו על הפער שלהן לפי אחוזונים ובאיזה אחוזונים העצמות כעת? כי אני רואה שלפי מספר ימים יש עצמות ששמרו על אותו פער יש שהקטינו יום יומיים יש שהגדילו יומיים שלושה, מה זה אומר?
בנוסף מה לגבי צרבלום?אני רואה שלא גדל בשבועיים האלו כלומר יצר פער?כמעט מה זה אומר?האם זה מטריד?מה לעשות עם זה?האם בשבועות אלו זה נורמלי שזו הגדילה שלו?
אציין שבינתיים ביצעתי דיקור מי שפיר פיש חזר תודה לאל תקין , ואני מחכה לתשובה של אנכרודופסליה והיפוכונדרופלזיה, מתפללת שתקינים.
מה לעשות עם התוצאות הללו של המדדים?האם תקין ומה זה אומר הצרבלום? האם חלילה משהו יכול להשתנות לרעה עוד?חס ושלום?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליאת
ד''ר ראובן שרוני11/12/2009שלום ליאת,
האם שתי הבדיקות נעשו ע"י אותו בודק ובאותו מכשיר? לגורמים אלה השפעה רבה ביחוד כשהבדיקות סמוכות זו לזו ומגבלתיות מבחינת הפרש הזמן
המדדים אינם צריכים להבחן בצורה כה מפורטת
הבודק השני בודאי העיר אם יש גדילה
בכל מקרה יש להמתין לתוצאות הכוללות של בדיקת מי שפיר, הערכת גדילה בהפרש זמן רב יותר ויעוץ גנטי פורמלי מסכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)