ממצאים לדסמונת דאון ופיגור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ממצאים לדסמונת דאון ופיגור
    שירן
    10/12/2009

בת 34
    בסקירה הראשונה נמצא מוקד אקוגני בלב של העובר
    לנוכח העובדה שהשקיפות העורפית, והחלבון העוברי היו בסדר הן רופא הנשים שלי והן בייעוץ הגנטי התנגדו שנעשה בדיקת מי שפיר.
    בסקירה השנייה המוקד האקוגני בלב לא נעלם ועלה ממצא חדש של CPC בגודל 6 מ"מ
    ועתה הומלץ לי כן לעשות מי שפיר
    בזמנו, כיוון שהעובר הוא תוצר של IVF ולא ברור אם הוא מיקרומניפולציה בחרנו בניגוד להמלצות כן לעשות בדיקת מי שפיר, אולם נותר לי שבוע עד לקבלת התוצאות.
    שאלתי ...ואני יודעת שזה טפשי לשאול כשיכולה לחכות שבוע לתוצאות וודאיות ...אבל החששות שלי פוגעים ביכולת שלי לעבוד או לתפקד בחיים היום יומיים שלי
    1. היא מה הסיכויים לתסמונת דאון או לפיגור כרומוזום 18 (חשוב לציין כי בעת הבידקה לא היינו מודעים לעניין הפיגור והיכולת של העובר לפתוח כף יד, ממה שראינו העובר כל הזמן שם ידיים קפוצות על הפנים)
    2. האם התוצאה של מי השפיר במידה והיא שלילית יכולה להניח את דעתי או שהיא לא 100% או שיש דברים שעלולים להתפתח.
    ושאלה שאולי מתאימה יותר לבנות בפורום ... איך מתמודדים עם כל הפחדים בתקופות של אי וודאות כמו זו להמשך ההריון - יש לי ילדה בת שנה וחצי בבית ופשוט מרגישה שגורמת לה עוול כשהיא רואה את אמא בוכה או שאמא מתרחקת ממנה שלא תרגיש את הכאב...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לשירן

ד''ר ראובן שרוני
    11/12/2009

שלום שירן,
    הסיכון לתסמונת דאון תלוי בבדיקות הסקר שעשית (שקיפות וסמן משולש למשל)
    הדיוק בהערכה זו תלוי באיזה בדיקות עשית
    ככלל כשיש שני ממצאים רכים או יותר מומלץ לבצע דיקור מי שפיר בעיקר כדי לשלול תסמונת דאון. אם סקירת המערכות הינה תקינה טריזומיה 18 לא סבירה אך עדיין קיים סיכון
    תוצאה תקינה של בדיקת מי שפיר שוללת בעיה כרומוזומלית כגון תסמונת דאון שהיא בעיקר הווותה את האינדיקציה לבדיקה. אין בדיקה אשר תבטיח את שעלול להתפתח
    אם הלחץ הוא כה רב בהמתנה לבדיקה יכולת לבחור לבצע גם בדיקה מהירה ע"י בדיקת FISH שבודאי הוסברה לך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו