שואלת שוב כי לא ענו לי...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שואלת שוב כי לא ענו לי...
    אורהלה
    17/12/2009

בס"ד

שלום רב,

אני בהריון שלישי (אך ילדתי רק פעם אחת כיוון שיש לי בעיית קרישה ואיבדנו את העובר הראשון) בסוף שבוע 17. ביצעתי עד כה ייעוץ גנטי לפני לידת בתי (בריאה ב"ה ובת שנה ושמונה חודשים), שקיפות עורפית וסקירה מוקדמת. היעוץ הגנטי (פרט לFVL - קרישיות יתר ,שידוע שאני נשאית שלו) יצא תקין, השקיפות העורפית יצאה תקינה ובסקירה נמצאו שני ממצאים- הראשון- העובר היה בגודל של 17 שבועות כאשר בעת הבדיקה הייתי בשבוע 16 (יש לציין כי- אני מטופלת בקלקסן 40 מ"ג וחומצה פולית 5 מ"ג, וכי בתי הייתה גדולה גם כן לגיל ההריון בשבועיים וגם כעת היא באחוזון 97 מרגע שנולדה. כמוכן, בעלי מאוד גבוה אך אני ממוצעת בממדי). הממצא השני- אגני כליה מורחבים מעט (3 מ"מ). איני מעוניינת לבצע בדיקת מי שפיר. השאלה היא עד כמה אני צריכה לדאוג? והאם יש סיכוי סביר שהעובר חס וחלילה בעל מום?

בתודה מראש על כל תשובה
    אורהלה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שואלת שוב כי לא ענו לי...

הוספת תגובה

• לאורהלה

ד''ר ראובן שרוני
    19/12/2009

שלום אורהלה,
    חסרים נתונים כגון גילך והאם נעשו בדיקות דם של השקיפות העורפית
    לגבי הממצא: אגני כליה עדיין בתחום התקין. בהמשך עשויים להשאר בתחום התקין או לגדול. במידה ויגדלו ועדיין יהיה מדובר בממצא מבודד, אין אינדיקציה רפואית לבדיקת מי שפיר
    כממצא מבודד הסיכון לבעיה כרומוזומלית כגון תסמונת דאון עלול לגדול בכ 10% ביחס לסיכון הרקע הנובע מגילך בשילוב בדיקות סקר ביוכימיות (סקר שליש ראשון - בדיקות דם של שקיפות עורפית וסמן משולש - חלבון עוברי)
    עד כמה את צריכה לדאוג? זו כבר ההרגשה שלך לנוכח הנתונים שהוצגו
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרטים נוספים

אורהלה
    19/12/2009

בס"ד

שלום רב,

קודם כל תודה על התשובה.
    האמת שלא ביצעתי את בדיקת הדם של השקיפות וגם לא חלבון עוברי. לגבי גילי- 29 וכך גם בעלי.
    האם זה מוסיף משהו לנתונים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו