זיהוי הריון??

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זיהוי הריון??
    ליאורה
    30/12/2009

בוקר טוב לכולם,

זו פעם ראשונה שאני משתתפת בצורה פעילה בפורום ואני מקווה שהוא יעזור לי להבין יותר ולסדר
    בצורה טובה יותר את עודף המידע שברשותי.
    תאריך ווסת אחרון 1.12.09-
    בדרך כלל מקבלת ווסת כל 24-30 יום(30 יום זה דיי נדיר אבל קרה פעמיים בשנה האחרונה).
    אני מנסה להיכנס להריון,לפני כשבוע 24.12.09 התחיל דימום חום שנמשך מספר ימים ונראה כמו הימים האחרונים של הווסת מלווה בכאבי בטן קלים,ביומיים האחרונים הדימום מעט גבר ונהיה בצבע אדמדם יותר אך עדיין לא כמו דימום של ווסת רגילה אצלי. ביצעתי בדיקת הריון ביתית אשר תוצאותיה חיובית כלומר מראה הריון. לאחר כיומיים-שלושה מביצוע הבדיקה הביתית ניגשתי לרופא אשר בדק אותי ולא ראה הריון כלל,למרות זאת שלח אותי לבדיקת דם היות והוא טען שייתכן שיש הריון אך בגלל זעירותו לא ניתן לזהות אותו עדיין באולטראסאונד.
    האם ייתכן מצב כזה שלא ניתן לזהות הריון בשבוע 3-4? בגלל היותו מוקדם?
    הדימום הקל נראה לרופא כדימום של ווסת.
    בדיקת הריון ביתית אמינה? אם כן בכמה אחוזים? תוצאותיה יכולות להיות משובשות עקב בעיה כלשהי?
    בנוסף מזה כשבועיים וחצי אני מרגישה גודש בחזה מעבר לתחושה המוכרת בווסת,נקודות לבנות סביב הפיטמה,עייפות בלתי מובנת.
    בינתיים ביצעתי בדיקת דם ואני ממתינה לתוצאותיה אבל אני דיי במתח ואשמח לקבל תשובה לשאלות שלי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זיהוי הריון??

הוספת תגובה

• לליאורה

ד''ר ראובן שרוני
    02/01/2010

שלום ליאורה,
    רב הערכות לבדיקה ביתית אם נעשתה כראוי מדויקות בלמעלה מ 90%
    בדיקת הדם אכן מדויקת יותר ותתן תשובה ברורה לגבי קיום הריון
    עד שבוע 4-5 של ההריון לא ניתן לאבחן את קיומו באולטרה סאונד ברוב המקרים
    עצתי היא לחכות לבדיקת הדם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו