טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום, אני נמצאת בסוף השבוע ה - 9 להריוני וקבעתי תור לבדיקת שקיפות עורפית בסוף ינואר, כך שתצא בשבוע ה - 11 וחצי. שאלתי את הרופא שלי האם כדאי לעשות גם בדיקת סיסי שליה (בין השבוע ה 11 - 13) והוא אמר שבשום פנים ואופן אין צורך וכי בדיקה זאת מסוכנת. לדבריו, לפי בדיקת השקיפות עורפית נדע אם אצטרך גם מי שפיר. האם הוא צודק? האם בדיקת סיסי שליה אכן מיותרת??
המון תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
שלום גלית, על ידי הקדמת ביצוע השקיפות העורפית, יש מצב שבאם תזדקקי לבירור כרומוזומלי של העובר עדיין תוכלי לבצע סיסי שליה יש מצבים שבדיקה זו הינה מוצדקת אם נאמר גילך הינו מתקדם, הייתי שוקל הקדמת השקיפות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר