מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היקף בטן קטן של העובררעות08/01/2010
שלום,
אני בת 29, הריון ראשון, קיימת אצלי תת פעילות של בלוטת התריס אך היא מאוזנת עוד מלפני ההריון ע"י כדורים. אני נמצאת כרגע בשבוע 24 להריון.
עד לסקירה המורחבת הכל היה נראה תקין. בסקירה המאוחרת התגלו מדדי היקף הבטן של העובר כקטנים (פער של שבוע מגיל ההריון). עשינו סקירה נוספת לאחר שבועיים וחצי והפער בהיקף הבטן גדל (פער של שבועיים).
מצ"ב תוצאות הסקירות:
סקירה מוקדמת בשבוע 15.1:
BPD - 29 - מתאים לשבוע 15.2
HC - 108 - מ"ל 15.1
AC - 89 - מ"ל 15.1
FEMUR - 16 - מ"ל 14.5
סקירה מורחבת בשבוע 21.1:
BPD - 51 - מ"ל 21.3
HC - 178 - מ"ל 20.1
AC - 148 - מ"ל 20.3
FEMUR - 34 - מ"ל 20.3
סקירה מורחבת נוספת בשבוע 23.5:
BPD - 58 - מ"ל 23.6
HC - 210 - מ"ל 23.0
AC - 169 - מ"ל 21.4
FL - 42 - מ"ל 23.6
לפי הנ"ל נראה כי היקף הבטן הולך וקטן ביחס לגיל ההריון.
יש לי מספר שאלות:
1. מה עלולות להיות ההשלכות של בטן עובר קטנה?
2. מה יכולה להיות הסיבה לכך שרק הבטן קטנה ושאר האיברים בגודל תקין?
3. בסקירה המורחבת הראשונה היה נראה שגם הראש וגם הבטן קטנים, בסקירה המורחבת השניה נראה כי גודל הראש התייצב לפי גיל ההריון אך הבטן הגדילה את הפער - מה יכולה להיות הסיבה?
4. האם גודל בטן העובר תלוי בתזונה שלי או במשהו אחר שאני יכולה להשפיע עליו?
5. האם יש לנו סיבה להלחץ???
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרעות
ד''ר ראובן שרוני08/01/2010שלום רעות,
המדדים שצרפת מראים שבשבוע 21 כלם התאימו לשבוע פחות אחרי שבשבוע 15 כולם התאימו
בשבוע 23 הירך התאימה לשבוע ההריון הקף הראש כמעט והבטן - קטנה בשבועיים
מעבר לכך שכפי שאת רואה יש הבדלים בבדיקות (קרוב לודאי בודקים/מכשירים שונים), יש להשלים כדי להבהיר התמונה יש להשלים בדיקות נוספות אם לא בוצעו כגון זרימות דם בחבל הטבור סרולוגית זיהומים במשך ההריון ועם כל המידע יש לעבור יעוץ גנטי מוסדר
קרוב לודאי שאין השפעה מצד התזונה שלך
בשלב זה אין מה להילחץ אלא לפנות ליעוץ גנטי דרך הרופא המטפל עם כל המידע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)