טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום. השבוע בשבוע 7.3 ימים ביצעתי בדיקת אולטרסאונד ראשונה. הרופא אמר שמדובר בהריון של תאומים ואולם רואה כרגע רק דופק לעובר אחד. כמו כן אמר שישנה המטומה והראה לי על המסך כתם שחור שכניראה הוא שטף דם המעיד על הדימומים שיש לי מעת לעת. מגודל ההתרגשות שזה הריון של שניים לא שאלתי ואני מאוד מוטרדת: האם יש סיכוי שלמרות שלא נצפה דופק לעובר השני ההריון יתפתח להריון תקין של שני עוברים? אם ביומיים האחרונים הפסיקו הדימומים האם יש סיכוי שההמטומה תספג ושני העוברים יתפתחו? האם יתכן מצב שבשבוע כזה עוד יהיה דופק? אודה מאוד לתשובתכם אני ממש מתיסרת מהמחשבות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
לא סביר שבשבוע 7.3 לא יצפו בדופק של עובר אחד (וכן יש דופק לשני) והוא יופיע אח"כ. כמו שקורה בהרבה הריונות תאומים, אחד מהם לא מתפתח אבל השני ממשיך וההריון מסתיים ברוב המקרים בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר