מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שבוע 31 היקף בטן קטןמאיה18/01/2010
שלום רב
אתמול עשיתי הערכת משקל ושם נאמר לי שהיקף הבטן של העובר קטן ביחס לשבוע להלן התשובות:
ת.ו.א. 15/6/2009 גיל הריון לפי תאריך וסת 30+6
FL 60 מתאים לשבוע 31+4
AC 246 מתאים לשבוע 28+6
HC 285 מתאים לשבוע 31+2
CPD 76 מתאים לשבוע 30+3
הטכנאית ציינה שהיקף הבטן קטן ביחס לשאר, האם יש סיבה לדאגה , קראתי באינטנרט והבנתי שיש ממה לחשוש. יש לי כאבים בצד ימין בבטן (שיליה קדמית) וכשאני נוגעת תוך כדי לחיצה עדינה יש כאב חד, כשנוגעים באזור רק בנקודה מסויימת.
לאחרונה התגלה לי חייק בשתן סטרפטוקוקס GBS', האם יכולה להיות הסיבה לכך בגלל החיידק, או בגלל אנטיביוטיקה אוגמנטין שאני לוקחת כרגע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
מאיה18/01/2010שכחתי לציין משקל משוער 1500 כמות מי שפיר תקינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמאיה
פרופ` ישראל מייזנר18/01/2010הממצא החריג היחיד הינו היקף בטן קטן בשבועיים. ממצא זה הינו בתחום הנמוך של הנורמה, ומחייב מעקב לשלילת פיגור צמיחה תוך רחמי. רצוי לחזור על האולטראסאונד לאחר כשבועיים ולהעריך את גדילת העובר. אם עדיין קטן, יש לבצע בדיקות במסגרת היחידה לאם ולילד בביהח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובת בדיקה חוזרת לאחר שבועיים
מאיה31/01/2010שלום ד"ר
ביצעתי היום שוב הערכת משקל ושוב יש פיגור של שבועיים בהיקף הבטן
אני בשבוע 33 וההיקף מתאים ל- 31כל שאר האיברים מתפתחים בהתאם לשבוע ההריון
כמו כן המשקל היה לפני שבועים 1500 והיום 1800.
האם צריך להיות במעקב כלשהו? האם זה מעיד על פיגור בהתפתחות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובת בדיקה חוזרת לאחר שבועיים
מאיה31/01/2010שלום ד"ר
ביצעתי היום שוב הערכת משקל ושוב יש פיגור של שבועיים בהיקף הבטן
אני בשבוע 33 וההיקף מתאים ל- 31כל שאר האיברים מתפתחים בהתאם לשבוע ההריון
כמו כן המשקל היה לפני שבועים 1500 והיום 1800.
האם צריך להיות במעקב כלשהו? האם זה מעיד על פיגור בהתפתחות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)