מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות סקירה מוקדמת דחוף!!!הריונית צעירה04/02/2010
שלום אני בשבוע 16+2 עשיתי סקירה מוקדמת נאמר שיש נוזל בראש העובר ושמומלץ לעשות חלבון עוברי ולגשת שוב לייעוץ גנטי. אני מאוד מודאגת רציתי לדעת מה המשמעות.
להלן התוצאות:
קוטר דו קודקודי(BPD) : מ"מ 35
מתאים ל: (3)16 שב' (+_ 8 יום)
היקף ראש(HC) : מ"מ 131
(4)16 שב' (+_9 יום)
היקף בטן(AC) : מ"מ 110
(3)16 שב' (+_9 יום)
אורך עצם הירך(FL) : מ"מ 23
(6)16 שב' (+_ יום) JEANTY ממוצע
יחס ראש/בטן : 1.19 יחס ירך/בטן : 20
גיל הריון ממוצע לפי US- שב' (4)16
הערכת משקל עובר-(10% +_) 171 גרם לפי HADLOCK
מיקום שיליה: קדמית
כמות מי שפיר: תקינה
הערות: הודגם CPC דו צידי 3 מ"מ.
מומלץ ייעוץ גנטי וסקירה חוזרת שבוע 22.
אם צריך תוצאות שקיפות עורפית:
PAPP-A; 6.65 MIU/ML 1.35 MOM
FREE B-HCG; 35.88 MIU/ML 1.92 MOM
N.T.; 1.3 MM 1.2 MOM
הסיכון לדאון:
לפי הגיל והבדיקות: 1:6100
לפי הגיל בלבד: 1:1400
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להריונית צעירה
ד''ר ראובן שרוני06/02/2010הריונית צעירה שלום,
חסר נתון לגבי גילך
ממצא של CPC כשהוא מבודד (גיל האישה נמוך מ 35 ואין ממצאים נוספים בסקירה או בסקרים הביוכימיים) אינו מעלה סיכון לבעיה בעובר
במטרה לוודא שאכן מדובר בממצא מבודד, התבקשת לבצע בדיקות נוספות
בשלב זה ניתן להרגע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תוצאות הבדיקות
הריונית צעירה15/02/2010שלום,
הריון ראשון, גיל 24 שבוע 17+6 בשקיפות עורפית ובסקירת מערכות המוקדמת הכל היה תקין חוץ ממצא יחיד בסקירה שלCPC דו צידי 3 מ"מ.
בשקיפות עורפית-
הסיכון לדאון לפי הגיל והבדיקות: 1:6100
ולפי הגיל בלבד: 1:1400
בחלבון עוברי-
הסיכון המשולב לדאון לפי הגיל והבדיקות: 1:3971
ולפי הגיל בלבד: 1:1407
הייתי אצל יועץ גנטי השבוע לדבריו אין יותר מידי מה לדאוג כי הסיכון נמוך, במסמך הרפואי כתב שאין המלצה לבדיקת מי שפיר אבל אני הבנתי ממנו שהסיכון קיים ורק בדיקת מי שפיר תשלול באופן מוחלט תסמונת.
אני מאוד מודאגת ולא יודעת מה לעשות??? האם לעשות את הבדיקה או לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)