פרופ' מייזנר - מי שפיר ושיליה קידמי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרופ' מייזנר - מי שפיר ושיליה קידמי
    הדס
    07/02/2010

פרופ' מייזנר שלום,

אני בת 29 נמצאת בשבוע 15+3 ויש לי שיליה קידמית.
    ברצוני לעבור בדיקת מי שפיר ורציתי לדעת האם שיליה קידמית מהווה בעיה כלשהי, האם מעבר דרך שיליה מגדיל את הסיכון להפלה והאם ניתן לעקוף אותה על מנת שלא לקחת סיכונים מיותרים?

הייתי אצלך בסקירת מערכות אך השיחה על בדיקת מי השפיר נערכה לאחר מכן.
    האם המועד לבדיקת מי שפיר מספיק בכדי לבדוק אם יש לבצע את הבדיקה או רצוי לבדוק קודם התאמה?

תודה מראש,
    הדס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• להדס

פרופ` ישראל מייזנר
    07/02/2010

שיליה קדמית אינה מהווה כל בעיה בדיקור מי שפיר, ואינה כרוכה בשיעור גבוה יותר של אובדן הריון משיליה במיקום אחר. בנוכחות שיליה אחורית - הדיקור תמיד קל יותר. לא תמיד כל הקיר הקדמי של הרחם מכוסה ברקמת השיליה, ולעיתים קרובות נמצא מקום ללא שיליה בקיר הקדמי בו ניתן להחדיר את המחט. יש חשיבות רבה לניסיון הסונוגרפי באיתור המיקום המדויק להחדרת המחט, אך כפי שציינתי עם או ללא דיקור השיליה - הסיכון להריון זהה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

הדס
    08/02/2010

האם יש צורך לקבוע קודם למועד בדיקת מי השפיר מועד לבדיקה לבדוק אם כל הדופן הקדמית מכוסה בשיליה.
    אני מאוד לחוצה מהבדיקה עצמה וממהחדרת המחט דרך השיליה בפרט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו