בדיקות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקות
    הילה
    14/03/2010

שלום רב,

מעוניינת להתייעץ לגבי התוצאות שקיבלתי-

בבדיקת הסקר הראשון התוצאות היו:

papp-a: 2.45 miu/ml 1 mom

free b-hcg: 19.85 miu/ml 0.9 mom

n.t: 1.1 mm 0.93 mom

הסיכון לדאון לפי גיל ובדיקות: 1:9999

לפי הגיל בלבד: 1:650

תוצאות החלבון העוברי הם-

AFP 1.33 MOM

HCG 1.13 MOM

UE3 0.77 MOM .

הסיכון הסטטיסטי ע"פ גיל בלבד: 1:595

ע"פ גיל בשילוב עם תוצאות הבדיקות: 1:1637

שאלותיי הן:

1. האם התוצאות תקינות?

2. מדוע התוצאות ירדו כ"כ דרסטית מהסקר הראשון לחלבון העוברי? (מסיכון של 1:9999 ל-1:1637 ..)- האם לדעתך מצריך דיקור? (אני אחרי שתי הפלות רצופות וההריון מאד חשוב לי..).

3. האם התוצאות בשתי הבדיקות הנ"ל הן סטאטיסטיות בלבד, או שמא גם הבדיקות האישיות שלי נלקחו בחשבון? האם פעם יצא בבדיקות הנ"ל תוצאות תקינות על פניו, אך נולד ילד עם תסמונת דאון?

תודה מראש, אתם עושים עבודה ברוכה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות

הוספת תגובה

• להילה

פרופ` ישראל מייזנר
    17/03/2010

כל הבדיקות שבצעת הן סטטיסטיות ולא תמיד אנו מבינים את הסטטיסטיקה מאחורי המספרים. לשאלותייך, בהחלט יתכן מצב בו כל הבדיקות תקינות, ויוולד ילוד פגוע בתסמונת דאון, שכן הבדיקות הללו הן ברגישות שאינה מגיעה ל 100%. הבדיקה היחידה המדויקת היא בדיקת מי השפיר.
    הבדיקות אותן בצעת, תקינות, אם כי ברגישות שאינה 100%, ולכן תצטרכי להחליט אם ברצונך לבצע בדיקת מי שפיר. אני שב ומדגיש, כי מבחינת היבט הרפואה הציבורית, תוצאות בדיקותייך תקינות ואינן מחייבות דיקור מי שפיר. מבחינתך האישית - כיון שהבדיקות אינן ברגישות של 100%, תצטרכי להחליט אם ברצונך לבצע דיקור שהינו בעל תשובה חד משמעית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו