מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקותהילה14/03/2010
שלום רב,
מעוניינת להתייעץ לגבי התוצאות שקיבלתי-
בבדיקת הסקר הראשון התוצאות היו:
papp-a: 2.45 miu/ml 1 mom
free b-hcg: 19.85 miu/ml 0.9 mom
n.t: 1.1 mm 0.93 mom
הסיכון לדאון לפי גיל ובדיקות: 1:9999
לפי הגיל בלבד: 1:650
תוצאות החלבון העוברי הם-
AFP 1.33 MOM
HCG 1.13 MOM
UE3 0.77 MOM .
הסיכון הסטטיסטי ע"פ גיל בלבד: 1:595
ע"פ גיל בשילוב עם תוצאות הבדיקות: 1:1637
שאלותיי הן:
1. האם התוצאות תקינות?
2. מדוע התוצאות ירדו כ"כ דרסטית מהסקר הראשון לחלבון העוברי? (מסיכון של 1:9999 ל-1:1637 ..)- האם לדעתך מצריך דיקור? (אני אחרי שתי הפלות רצופות וההריון מאד חשוב לי..).
3. האם התוצאות בשתי הבדיקות הנ"ל הן סטאטיסטיות בלבד, או שמא גם הבדיקות האישיות שלי נלקחו בחשבון? האם פעם יצא בבדיקות הנ"ל תוצאות תקינות על פניו, אך נולד ילד עם תסמונת דאון?
תודה מראש, אתם עושים עבודה ברוכה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להילה
פרופ` ישראל מייזנר17/03/2010כל הבדיקות שבצעת הן סטטיסטיות ולא תמיד אנו מבינים את הסטטיסטיקה מאחורי המספרים. לשאלותייך, בהחלט יתכן מצב בו כל הבדיקות תקינות, ויוולד ילוד פגוע בתסמונת דאון, שכן הבדיקות הללו הן ברגישות שאינה מגיעה ל 100%. הבדיקה היחידה המדויקת היא בדיקת מי השפיר.
הבדיקות אותן בצעת, תקינות, אם כי ברגישות שאינה 100%, ולכן תצטרכי להחליט אם ברצונך לבצע בדיקת מי שפיר. אני שב ומדגיש, כי מבחינת היבט הרפואה הציבורית, תוצאות בדיקותייך תקינות ואינן מחייבות דיקור מי שפיר. מבחינתך האישית - כיון שהבדיקות אינן ברגישות של 100%, תצטרכי להחליט אם ברצונך לבצע דיקור שהינו בעל תשובה חד משמעית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)