מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ריבוי מי שפיר+עצם ירך קטנהלימור18/10/2007
אני בשבוע 31+4, היום נעשתה סקירה לפיה עצם הירך מתאימה לשבוע 29 (תמיד היה פער של שבועיים במדידות עצם הירך, נראה לי 5.44 ס"מ), שאר האיבריים מתאימה לשבוע כמעט במדוייק (יום לפה יום לשם)
בנוסף קיים AFI של 25
מדובר בהריון IVF+ICSI+TESE
הרופא ממליץ על מי שפיר למען השקט הנפשי
גובהי 1.63 גובהו של בעלי 1.8 אך לאף אחד מאיתנו אין רגליים ארוכות אבל גם לא קצרות במיוחד (אולי לי קצת)
האם הנתונים אכן חורגים מהנורמה?
על מה היית ממליץ? ייעוץ גנטי/מי שפיר? אשמח לשמוע דעה מקצועית בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללימור
פרופ` ישראל מייזנר18/10/2007עצם ירך קטנה בשבועיים בצורה עקבית אינה מצביעה על גמדות עוברית. אינני מתנגד לביצוע בדיקת מי השפיר, ובנוסף לקריוטיפ, הייתי בודק גם את הגן לאכונדרופלזיה, ושוקל ביצוע בדיקת ה genetic chip (נא להתייעץ במכון גנטי) לפגמים קטנים ונדירים במטען הגנטי.
ההפרש בין שבועיים באורך עצמות הירך יכול להיות גם תקין לחלוטין, וגדילת הילד אח"כ יכולה להיות תקינה לחלוטין. בכל מקרה, יש לעקוב באולטראסאונד אחר גדילת העצמות הארוכות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראשית תודה על התושבה
לימור18/10/2007יש לציין כי עשיתי בדיקות גנטיות לפני כניסתי להריון, שנינו אשכנזים והבדיקה יצאה תקינה
בדיקת קריוטיפ נעשיית בבדיקת מי השפיר?
אגב - האם יש קשר גם לכך שמי השפיר שלי הינם AFI=25?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומשהו ששכחתי
לימור19/10/2007אמנם לפי כחודש גם היה פער של שבועיים בבדיקה אבל לפני כן הפערים היו קטנים יותר
שבוע 23.4 FL התאים לשבוע 22.2
שבוע 15 FL התאים לשבוע 14.5
בנוסף - עד אתמול כמות מי השפיר היתה תקינה לאורך כל ההריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרט שנשכח,
פרופ' מייזנר19/10/2007ככל שגיל ההריון צעיר יותר, הפערים קטנים יותר ואותם פערים גדולים יותר עם התקדמות ההריון, ולכן זהו פער דומה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללימור
פרופ' מייזנר19/10/2007בדיקת קריוטיפ נעשית במי שפיר.
AFI של 25 ס"מ מצביע על ריבוי מי שפיר. יש צורך בבדיקת אולטראסאונד מכוונת למע' העצבים, לדופן הבטן, למעי ולפנים: לנסות לבדוק בליעת העובר. יש גם לוודא כי לא מדובר בסוכרת הריונית. אנא פני לרופא המטפל שיפנך לביצוע הבדיקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)