מעקב אחר ציסטות בזמן הריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעקב אחר ציסטות בזמן הריון
    מישל
    13/04/2010

שלום
    בתחילת מרץ עברתי US ראשון לאחר IVF נצפה עובר ודופק המתאים לשבוע 6 + 3 ימים . ובנוסף נצפו בשחלה הימנית בגודל 46*64 מספר ציסטות שהגדולה בגודל 35*43. לאחר ה- US הראשון הלכתי לרופא הנשים שלי לצורך מעקב והוא בכלל לא התייחס לציסטות. ב- US השני הוא גם לא התייחס . ובפעם נוספת שהייתי אצלו בגלל בעייה אחרת אמרתי לו שיש לי דקירות בצד ימין , ושאלתי אם זה מהציסטות הוא אמר שאין מה לעשות ולא בדק מה המצב שלהן.
    אני יודעת שזה לא אמור להפריע להריון , אך שאלתי היא האם אכן צריך לעקוב אחרי גודל הציסטות , ולוודא שהן נספגו ולא גדלו. כל צד ימין אצלי הוא קצת בעייתי בגלל ניתוח תוספתן שעברתי בילדות , יש התרחבות בחצוצרה הימנית בגדר הנורמה , וגם הדבקויות , אבל המעברים תקינים ובמשך לכל אורך הטיפולים 9 חודשים שאני יודעת , יכול להיות שזה נמשך שנים היו לי 2 ציסטות ליד השחלה צלולות , שלא שינו את גודלם, למרות שנטלתי גלולות פעמיים.
    אני לא יודעת מה לעשות , האם עלי להתעקש עם הרופא שיעקוב יותר טוב אחר הציסטות , או פשוט להחליף רופא . אני מרגישה שאני מדברת לקיר.
    ושאלה נוספת - האם בבדיקת שקיפות עורפית וסקירת מערכות , גם בודקים את מצב הציסטות ומתייחסים לכך ?
    תודה

נ.ב. - היום אני בשבוע ה- 12

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• למישל

פרופ` ישראל מייזנר
    13/04/2010

את צודקת, ויש מקום לצפות בשחלות ולראות שהציסטות נסוגות. הדבר לא חייב להיערך כל שבוע, אך יש לבדוק את השחלות ולוודא נסיגת הציסטות במהלך ההריון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו