נקודה לבנהבחדר שמאל בלב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נקודה לבנהבחדר שמאל בלב
    גילת
    02/05/2010

שלום רב
    שמי גילת אני בשבוע ה-24 להריוני , עשיתי את כל הבדיקות האפשרויות ועד עכשיו הן יצאו תקינות
    שקיפות תקינה, סקירת מערכות מוקדמת תקינה , חלבון עוברי משוקלל לפי הגיל 1:1100 לפי הגיל ושש הבדיקות 1:20000 . היום הייתי בסקירת מערכות מורחבת גם היא יצאה תקינה אבל נאמר לי כי קיים נקודה לבנה בחדר שמאל של הלב וכי ממצא זה מגדיל/מכפיל את הסיכון לתסמונת דאון. מה זה אומר ?
    (בנוסף ערכתי בדיקות גנטיות לפני ההריון וגם הן יצאו תקינות .. )
    הרופא לא הסביר הרבה רק הפנה לייעוץ גנטי בבקשה אשמח לקבל חוות דעת האם אני צריכה לעשות גם דיקור מי שפיר ?
    תודה רבה אשמח לקבל תשובה בהקדם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נקודה לבנהבחדר שמאל בלב

הוספת תגובה

• נקודה לבנה בלב

ד``ר רון ברדין
    02/05/2010

גילת שלום
    נקודה לבנה בלב איננה הוראה לדיקור מי שפיר. במיוחד בנוכחות סיכון נמוך כל כך כשלך משיקלול כל הבדיקות. נקודה זו איננה מהווהה מום לבבי ואיננה פוגעת בתפקוד הלב. נכון הוא שמקובל להפנות לייעוץ גנטי שם מבצע היועץ הגנטי שיקלול מחודש לסיכון לתסמונת דאון. מניסיוני בנתונים הנ"ל את לא תקבלי המלצה לדיקור מי שפיר
    בהצלחה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו